Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Vepřová panenka je maso libové a velmi křehké, proto mu sluší rychlá příprava, aby udrželo šťavnatost. Lišky, které jsou díky své vůni a lehce kořeněné chuti považovány za delikatesu, mají tužší konzistenci, takže vyžadují delší tepelnou úpravu. Proto připravujeme každou surovinu zvlášť.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 742 kJ / 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,31 g |
Tuky | 94,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 6,66 g |
Postup přípravy
Na oleji opečeme zprudka asi 6 minut a během opékání obracíme. Krok 2: Pak panenku přendáme do jiné nádoby a vložíme do trouby na 20 minut při 160 stupních. Můžeme ji dát i do remosky, ale přikryjeme alobalem a před dokončením na chvíli odkryjeme. Krok 3: Do výpeku dáme nakrájenou šalotku a po chvilce restování přidáme lišky. Osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme vínem, po chvilce přilijeme smetanu a šťávu z panenky, která zůstala v nádobě při jejím pečení. Zakápneme trošku citronem a zredukujeme. Nakonec vložíme máslo, odstavíme a promícháme. Krok 4: Podáváme se šťouchaným bramborem s cibulkou.
Zveřejněno 28. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vGD
Moje poznámka
Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vGD
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 17 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 3 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 19 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 21 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 23 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 23 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
olej,
cibule šalotka,
houby lišky,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý,
smetana 33%,
šťáva citronová,
máslo
Komentáře (11)