Dvoubarevný hrnkový dort
Tento krásný dort připravíme ze dvou druhů korpusů, jeden ochutíme strouhanou kokosovou tyčinkou a kakaem. Pokapeme je rumem, potřeme směsí z lesního ovoce a pařížským krémem. Povrch dortu ozdobíme tvarohovým krémem, kokosem, marcipánem a čokoládovými ozdobami.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 52 553 kJ / 12 561 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 218,96 g |
| Tuky | 519,23 g |
| Vláknina | 43,23 g |
| Cholesterol | 1,97 g |
| Sodík | 1,32 g |
| Sůl | 4,56 g |
| Sacharidy | 1 731,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem připravíme pařížský krém. Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokolády, zahřejeme a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs se nesmí vařit! Necháme vychladnout a pak dáme na noc do ledničky, druhý den je smetana úplně tuhá, ušleháme ji ručním šlehačem.
Krok 2: Všechny suroviny na korpus dáme do mísy a ušleháme. Pak těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přisypeme kakao a nastrouhanou čokoládu Margot. Upečeme ve dvou máslem vymazaných a moukou vysypaných dortových formách.
Krok 3: Mražené ovoce nasypeme do kastrolu, přidáme vodu, cukr a vanilkový pudink. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.
Krok 4: Korpusy rozkrojíme, pláty pokapeme rumem a potřeme ovocnou směsí a pařížským krémem.
Přiklopíme na sebe a trochu dlaněmi přitlačíme. Krok 5: Tvaroh dáme do šlehací nádoby, vlijeme smetanu a přidáme cukr. Ručním šlehačem vyšleháme dotuha. Tímto potřeme povrch a strany dortu. Pak posypeme kokosem. Krok 6: Dort ozdobíme marcipánovými růžičkami a lístky, kuličkami Raffaello a čokoládovými ozdobami.
Přiklopíme na sebe a trochu dlaněmi přitlačíme. Krok 5: Tvaroh dáme do šlehací nádoby, vlijeme smetanu a přidáme cukr. Ručním šlehačem vyšleháme dotuha. Tímto potřeme povrch a strany dortu. Pak posypeme kokosem. Krok 6: Dort ozdobíme marcipánovými růžičkami a lístky, kuličkami Raffaello a čokoládovými ozdobami.
Zveřejněno 28. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvoubarevný hrnkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR09l
Moje poznámka
Dvoubarevný hrnkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR09l
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Debrecínský guláš II
Fitulka před 24 minutami
Domácí vánočka
Stellinkaa před 52 minutami
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 1 hodinou
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 2 hodinami
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
mléko,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
kakao,
čokoláda margot,
máslo,
mouka,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
ovoce mražené,
cukr,
voda,
pudink vanilkový,
korpus,
tvaroh plnotučný,
smetana ke šlehání,
cukr,
kokos,
marcipánové kytičky,
zdobení čokoládové,
Komentáře (3)