Maková kynutá buchta
Tuto kynutou buchtu naplníme výbornou makovou náplní, kterou ovoníme skořicí a perníkovým kořením. Kynuté těsto rozválíme, potřeme makovou náplní a upečeme ve formě na chlebíček.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 510 kJ / 4 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,25 g |
Tuky | 182,26 g |
Vláknina | 46,12 g |
Cholesterol | 990 mg |
Sodík | 789 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 557,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na náplň svaříme za častého míchání a podle potřeby přidáváme mléko. Hotovou náplň necháme vychladnout.
Krok 2: Mouku prosejeme do mísy, vmícháme sůl, cukr, citronovou kůru a droždí.
Krok 3: Přidáme vlahé mléko, vajíčka a rozpuštěné, vlažné máslo. Necháme vykynout.
Krok 4: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Vykynuté těsto rozválíme a potřeme makovou nádivkou. Stočíme a dáme do vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Krok 5: Pečeme asi 45 minut. Zkusíme špejlí, zda je buchta dostatečně upečená. Poté ji necháme ve formě vychladnout na mřížce, aby pod ní šel vzduch.
Krok 6: Vychladlou buchtu vyndáme z formy a pocukrujeme.
Zveřejněno 7. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maková kynutá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7x1
Moje poznámka
Maková kynutá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO7x1
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 6 hodinami
Krenex
dragomirac před 8 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 8 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 8 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 8 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 9 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 9 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
vejce,
droždí sušené,
cukr,
kůra citronová,
mléko,
máslo,
mák mletý,
mléko,
cukr,
skořice mletá,
koření do perníku,
kůra citronová,
povidla švestková,
tuk,
mouka,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (4)