Kakaové vrkoče
Tohle nápaditě vypadající pečivo na talíři na stole zaujme na první pohled. A přitom je jeho tvarování velmi jednoduché a zvládnou ho i naše děti. Výsledkem jsou dvoubarevné, nadýchané vrkoče vonící skořicí.
Suroviny pro 14 kusů
14kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 870 kJ / 3 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,50 g |
Tuky | 111,90 g |
Vláknina | 16,12 g |
Cholesterol | 363 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 441,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: V troše vody rozmícháme do hladka lžičku cukru, droždí a lžíci hladké mouky (suroviny odebereme z recepturních, které máme naváženy, připraveny), zakryjeme a asi 20 minut necháme vykynout kvásek.
Krok 2: K hotovému kvásku přidáme zbytek všech surovin a uhněteme pružné těsto, které bude v míse přibližně hodinu kynout. Během té doby ho můžeme jednou nebo dvakrát promísit.
Krok 3: Hotové těsto na lehce pomoučeném stole propracujeme a rozdělíme na 14 kousků – z každého uděláme bulku.
Krok 4: Po kratším odpočinku (7-10 minut) postupně bulky rozválíme, každou potřeme částí másla, posypeme kakaem, cukrem a skořicí. Pak placky podle foto postupu přeložíme napůl, válečkem vrstvy utužíme a několikrát nařízneme rádlem (nebo kolečkem na pizzu).
Krok 5: Vezmeme těsto za neproříznuté okraje, dobře ho v prstech zkroutíme (jako při ždímání) a stočíme do věnečku (drdolu, vrkoče).
Krok 6: Všechny kakaové vrkoče uložíme vykynout na dva plechy, protože na jeden se v pohodě nevejdou. Po cca 30 minutách potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v rozehřáté troubě (horkovzduch 180 °C / 14-18 minut).
Krok 7: Po vychladnutí můžeme kakaové vrkoče pocukrovat moučkovým cukrem a už nabízet – nedočkavým dětem na svačinu nebo jako pohoštění vítané návštěvě.
Zveřejněno 9. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové vrkoče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v284r
Moje poznámka
Kakaové vrkoče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v284r
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 11 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 14 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 18 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 7 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 8 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 9 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 10 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 11 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 11 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 11 hodinami
Suroviny:
voda,
jogurt bílý,
olej,
žloutek,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
máslo,
kakao,
cukr,
skořice mletá,
vejce
Komentáře (6)
Merylas: děkuju