Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné smaženými vepřovými kuličkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 666 kJ / 1 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,79 g |
Tuky | 77,05 g |
Vláknina | 20,92 g |
Cholesterol | 725 mg |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 1,97 g |
Sacharidy | 104,73 g |
Postup přípravy
Když jsou kuličky opečené přesuneme je na hluboký talíř. Krok 2: Do uvolněné pánve vsypeme zbytek cibule, přidáme máslo a na mírném ohni opékáme do změknutí. Pak přihodíme česnek a ještě chvíli opékáme. Přidáme bobkové listy, bílé víno a jemným varem provaříme, dokud se polovina vína neodpaří. Krok 3: Vrátíme do pánvičky kuličky, přilejeme kuřecí vývar, smetanu i hořčici a povaříme asi 5 minut.
Kdo chce, může si omáčku zahustit lžičkou hladké mouky. Krok 4: Z citronu nastrouháme kůru, přidáme najemno posekaný česnek a drobně posekanou petrželku a smícháme všechny tyto ingredience na gremolatu. Krok 5: Bulgur uvaříme dle návodu. Podáváme s omáčkou a kuličkami posypanými gremolatou.
Zveřejněno 21. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDPB
Moje poznámka
Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDPB
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 6 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 18 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 23 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolková polévka
Kajkajak před 37 minutami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 40 minutami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 1 hodinou
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 2 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 2 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 4 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 5 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 7 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 15 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Suroviny:
cibule,
maso vepřové mleté,
strouhanka,
semínka fenyklová,
koření oregáno sušené,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
máslo,
česnek,
bobkový list,
víno bílé,
vývar kuřecí,
smetana ke šlehání,
hořčice dijonská,
petrželka hladkolistá,
citron,
česnek,
bulgur
Komentáře (12)
Moc Tě zdravím a přeji fajn víkend...
Měj se krásně.
Popíšu.. Všechno podle tvého popisu s tím, že já od oka. Navíc jsem nadrcený pepř a semena fenyklu nasucho opekla do krásné vůně a pak nasypala do smesi masové. Kuličky jsem opekla v rendlíku, ve vyšší vrstvě oleje (uz jsou studeny a ten fenkly vynikl víc).
Omáčku jsem trochu přelila vínem. Příště opetrněji.
Jídlo, které teď bude oslňovat moje hosty.
Ale víš co udělám? Koupim zitra fenykl, podusém lehce na másle a dám do malého zbytku té omáčky. No a hned koupím další semínka, dneska jsem dosypala poslední jako kdyby na to jídlo čekal?
Dala jsem si k tomu trochu skvělého vínka od slovenských přátel a oběd byl epesný
Díííííííííííííík!!!
Mějte hezký den...
Přeji krásné dny…