Bramborové šišky se slaninou

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Bramborová jídla 0 názorů

Suroviny

400 g vařených brambor (klidně zbylých od oběda)
1-2 stroužky česneku
sůl
1 vejce
cca 80 g hrubé mouky, dle potřeby
cca 12 plátků slaniny anglické nebo česnekové, moravské, paprikové, pikant...
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vařené, oloupané, zchladlé brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme, přidáme vejce, dochutíme solí, česnekem a promícháme. Dle moučnatosti brambor přisypeme tolik mouky, abychom vytvořili vláčné, ne příliš tuhé těsto, do kterého se nám bude dobře balit slanina.

  2. Těsto rozdělíme na dílky o váze cca 50 - 55 gramů, na pomoučněném stole nebo v dlani je zploštíme do placičky, do jejich středu položíme ruličku slaniny, které těstem obalíme.

  3. Smažíme v rozpáleném oleji nebo sádle ze všech stran dozlatova.

  4. Podáváme s kysaným nebo dušeným zelím jako hlavní chod, nebo klidně vychladlé a rozkrojené, jako chuťovku, například k pivu nebo vínu.

Poznámka

Bramborové šišky můžeme místo smažení, uvařit v osolené vodě (postačí 3 minuty po vyplavání) a podávat s osmaženou cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové šišky se slaninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo