Krůtí kousky ve smetaně se špenátem a žampiony
Krůtí maso patří mezi zástupce jemného masa, které nepotřebuje dlouhou dobu úpravy. Prsní řízky naložíme do jogurtu, necháme přes noc zkřehnou a poté je na drobné kousky balíme do šunky a restujeme. Doplníme je smetanovou omáčkou se špenátem a žampiony.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 205 kJ / 1 005 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,71 g |
| Tuky | 70,29 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 272 mg |
| Sodík | 3,90 g |
| Sůl | 9,66 g |
| Sacharidy | 12,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z krůtího prsního masa odstraníme případné blanky a maso lehce potřeme bílým jogurtem. V uzavíratelné misce dáme do chladu, ideálně přes noc, bude pak krásně šťavnaté.
Krok 2: Vyndáme z chladu 30 minut před tepelnou úpravou, otřeme papírovou utěrkou přebytečný jogurt a maso nakrájíme na 12 kostek. Každou kostku obalíme podél rozkrojeným plátkem schwarzwaldské šunky.
Krok 3: Do rozehřáté pánvičky dáme lžičku přepuštěného másla a na něm necháme na malé kostičky nakrájenou slaninu pustit tuk. Vložíme obalené kousky masa spojem dolů a opečeme ze všech stran. Odsuneme ke straně pánve nebo vyndáme stranou.
Krok 4: Do výpeku v pánvi dáme osmahnout plátky žampionu, přidáme opláchnutý, okapaný a natrhaný špenát a necháme zavadnout. Přidáme česnek a podlijeme maličko vývarem nebo jen vodou.
Krok 5: Zalijeme smetanou a na sníženém stupni tepla necháme zvolna probublat do potřebné hustoty. Dle chuti dosolíme a opepříme. Vrátíme prohřát masové kousky (pokud jsme je vyndali mimo pánev) a podáváme nejlépe s těstovinami, ale hodí se i jakákoliv jiná příloha.
Zveřejněno 14. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí kousky ve smetaně se špenátem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRoX5
Moje poznámka
Krůtí kousky ve smetaně se špenátem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRoX5
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 2 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 5 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 5 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 5 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 6 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 6 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 7 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 7 hodinami
Suroviny:
maso,
jogurt bílý,
ghee,
slanina farmářská,
šunka schwarzwaldská,
žampióny,
špenát čerstvý,
vývar masový,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
smetana
Komentáře (3)