Vepřové plátky v hořčici
V tomto receptu se skrývá šťavnaté vepřové maso, které se rozplývá na jazyku, s cibulí a pikantní stopou hořčice. Vyzkoušejte snadný a velmi chutný pokrm, který si jistě najde místo v rodinném jídelníčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové plátky v hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4j07
Moje poznámka
Vepřové plátky v hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4j07
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 23 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 38 minutami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 2 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 2 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 2 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 3 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 4 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 5 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřové plátky na hořčici,
veprove platky,
vepřové plátky v hořčici,
vepřové plátky s hořčicí,
vepřový plátek na hořčici,
vepřové plátky na hořčici recept,
vepřové plátky recept,
vepřové plátky recepty,
veprove na hořčici,
vepřový plátek v hořčičné omáčce,
recept na vepřové plátky,
vepřové plátky na hořtici,
vepřové plátky v hořčicové omáčce,
plátky na horcici,
vepřový plátek s hořčicí,
vepřový plátek,
veprove platky v horcicne omacce,
veprove platky v troube,
recept vepřové plátky,
platky v hořčici
Suroviny:
plátek vepřový,
hořčice plnotučná,
sůl,
cibule,
olej
Komentáře (10)
Jen doporučuji.
Snadné a velmi chutné!
Ja osobne mäso opláchnem, rozhodne nenamáčam vo vode. Ak mám mäsa viac ako na aktuálne použitie, tak ho vcelku opláchem, nechám presušiť voľne na doske a potom naporcujem a mrazím.
Mäso oplachujem nie kvôli salmonele, ale kvôli osobnej skúsenosti z mäsopriemyslu, kde som ako študentka brigádovala. Aj pri najväčšej snahe a opatrnosti sa stalo, že chlapom mäso spadlo na zem. Chodili sme síce v bielych gumených čižmách, ale aj tak. Nemám skúsenosť z terajšej práce v mäsopriemysle, ale určite sa mechanické znečistenie vylúčiť nedá.
Mimochodom, manžel dostal salmonelózu z čierneho korenia, ktorým si okorenil jedlo v závodnej jedálni. To zistila hygiena. Takže...salmonela bežnú tepelnú prípravu neprežije, ruky po krájaní mäsa si predpokladám neolizuje nikto a baktérie sú všade vo veľkom množstve. S ničím to netreba preháňať.
Janja:
Mýt či nemýt... Toť otázka
www.vitalia.cz/clanky/myt-nebo-nemyt-maso-to-je-otazka/
Jenom poznámka: Maminka mě učila, že omývat se může jenom bílé maso, červené se pouze otírá (třeba papírovou utěrkou).