Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky v hořčici

V tomto receptu se skrývá šťavnaté vepřové maso, které se rozplývá na jazyku, s cibulí a pikantní stopou hořčice. Vyzkoušejte snadný a velmi chutný pokrm, který si jistě najde místo v rodinném jídelníčku.

Hodnocení receptu je 4,5 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení masa

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku vlijeme trošku oleje nebo ho vymažeme sádlem. Krok 2: Osolené plátky masa potřeme z jedné strany hořčicí, natřenou stranou je položíme do pekáčku a potřeme je hořčicí i na druhé straně. Krok 3: Pokapeme olejem nebo rozpuštěným sádlem. Necháme odležet v lednici přes noc, ale klidně i 24 hodin. Krok 4: Druhý den oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kolečka a posypeme plátky masa. Krok 5: Troubu vyhřejeme na 200 °C a pekáček i s víkem dáme péct. Krok 6: Kontrolujeme cca každých 20-30 minut, v případě potřeby trochu podlijeme vodou - plátky by neměly být potopené, ale jen, aby se nepřipalovaly.

TIP: Rady a tipy - jak dlouho se vaří vepřové maso

Zveřejněno 8. 2. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Doba pečení je individuální - záleží jak na typu trouby, tak na tloušťce plátků.

Masa cca 400-600 g. Podáváme s bramborovou přílohou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4j07

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky v hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4j07

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept jsem si přečetl tady. Dělám cca 40 minut zakryté, nemusím pak podlévat, maso zůstane krásně šťavnaté a pak jen nechám grill zhora na opečení.

Dělávám podobné jídlo s medovou hořčicí… :-8 Nyní jsem zkusila toto a je to také výborné. <3 :yes:
Jen doporučuji. :-)
Snadné a velmi chutné! :-8 <3

casino: Prečítala som si článok, na ktorý ste dali link.;-) Prínosný.
Ja osobne mäso opláchnem, rozhodne nenamáčam vo vode. Ak mám mäsa viac ako na aktuálne použitie, tak ho vcelku opláchem, nechám presušiť voľne na doske a potom naporcujem a mrazím.
Mäso oplachujem nie kvôli salmonele, ale kvôli osobnej skúsenosti z mäsopriemyslu, kde som ako študentka brigádovala. Aj pri najväčšej snahe a opatrnosti sa stalo, že chlapom mäso spadlo na zem. Chodili sme síce v bielych gumených čižmách, ale aj tak. Nemám skúsenosť z terajšej práce v mäsopriemysle, ale určite sa mechanické znečistenie vylúčiť nedá.
Mimochodom, manžel dostal salmonelózu z čierneho korenia, ktorým si okorenil jedlo v závodnej jedálni. To zistila hygiena. Takže...salmonela bežnú tepelnú prípravu neprežije, ruky po krájaní mäsa si predpokladám neolizuje nikto a baktérie sú všade vo veľkom množstve. S ničím to netreba preháňať.;-)

Chutné jídlo, měla jsem krkovičku a sádlo (domácí). Jen pro příště použiju koření, které by pokrm zvýraznilo. Hořčici používám ráda, zrovna tak cibuli. Zřejmě by nestačil jenom pepř:-O
Jenom poznámka: Maminka mě učila, že omývat se může jenom bílé maso, červené se pouze otírá (třeba papírovou utěrkou).

Kepsar: Nic se nestalo, jsem moc rada, ze chutnalo :-K

Omlouvám se Johanko..přišla jsem na to až teď ..

Kepsar: Bibi?? ;-)

Bibi,opět úžasný recept...rodině chutnalo..akorát mám problém s termínem "pokapat olejem"..Já to prostě trochu potřela..zdraví Šárka

Tématické fráze:
vepřové plátky na hořčici, veprove platky, vepřové plátky v hořčici, vepřové plátky s hořčicí, vepřový plátek na hořčici, vepřové plátky na hořčici recept, vepřové plátky recept, vepřové plátky recepty, veprove na hořčici, vepřový plátek v hořčičné omáčce, recept na vepřové plátky, vepřové plátky na hořtici, vepřové plátky v hořčicové omáčce, plátky na horcici, vepřový plátek s hořčicí, vepřový plátek, veprove platky v horcicne omacce, veprove platky v troube, recept vepřové plátky, platky v hořčici

Suroviny:
plátek vepřový, hořčice plnotučná, sůl, cibule, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu