Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 026 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,70 g |
Tuky | 19,88 g |
Vláknina | 6,51 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 2,54 g |
Sůl | 5,98 g |
Sacharidy | 39,88 g |
Postup přípravy
Směs necháme vychladnout a poté jí natřeme na zlehka naklepané, osolené a opepřené kotlety. Necháme marinovat nejméně 24 hodin, z toho část času samostatně rozložené, aby marináda zůstala na mase a jakoby na něm zaschla. Ideální doba marinování jsou dva dny. Krok 3: Plátky s marinádou obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance a uložíme na hodinu do ledničky. Poté smažíme v rozpáleném oleji jako řízky, z obou stran dozlatova.
Podáváme nakrájené na proužky, přelité hotovou tonkantsu omáčkou. Přílohou by mohla být ochucená rýže nebo asijské těstoviny, například smažené a pikantní zelný salát.
Zveřejněno 25. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotleta na způsob japonského tonkatsu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZng
Moje poznámka
Kotleta na způsob japonského tonkatsu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZng
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 18 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 1 hodinou
Szegedinský guláš
MonkaF před 1 hodinou
Kuřecí po chalupářsku
poirotka před 1 hodinou
Dušené hovězí kostky se zeleninou
poirotka před 1 hodinou
Dort nejen prázdninový
Fitulka před 2 hodinami
Chřestový krém
Fitulka před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
hanka.hzh před 2 hodinami
Vepřové maso na houbách v jednom hrnci
kamilkamil před 2 hodinami
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, zelí
Sassa před 2 hodinami
Vietnamské letní závitky
petra.tumova před 2 hodinami
Tématické fráze:
kotleta,
vyrobit pánko strouhanku,
panko strouhanka,
jak vyrobit panko strouhanku,
co je pánko strouhanka,
strouhanka panko,
japonská strouhanka,
panko strouhanka recept,
domácí panko strouhanka,
japonská strouhanka pánko,
asijská strouhanka,
pankostrouhanka,
japonske recepty,
ton katsu omáčka,
katsu kari,
japonská jídla recepty,
co je pankostrouhanka,
japonská panko strouhanka,
panko recept,
zelný salát podle japonců
Suroviny:
kotleta vepřová,
sůl,
pepř,
jablko,
mrkev,
cibule šalotka,
protlak rajčatový,
zázvor čerstvý,
česnek,
cukr hnědý,
ocet balsamiko,
víno červené,
omáčka sojová tmavá,
vejce,
strouhanka,
olej,
tonkats
Komentáře (20)
Evo, určitě můžeš smažit ve fritéze, pokud jsi na to zvyklá.
Aničko, to krájení jsem odkoukala u Číňanů...
Pokusím se sehnat omáčku a pak jdu do toho
Děkuju všem za zájem.
abych nelítala sem tam
Bodíka posílám předem, protože to nemůže být jiné než dobré
http://www.reluctantgourmet.com/blog/ingredients/p...
Omacka Tomkatsu sa da velmi lahko vyrobit doma :
je to zmes kecupu, worcesterskej , cesnek, zazvor,cukor a ich ryzovy ocot mirin , vsetko prevarit...
Děkuji za komentáře a body, zkuste a pochutnáte si.