Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Svátek svatého Martina se od nepaměti nese v duchu velkých hodů. Charakteristickým svátečním pečivem jsou svatomartinské rohlíčky. Bez kynutí, se spoustou másla a jemnou náplní z vlašských ořechů se rozplývají na jazyku.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,21 g |
| Tuky | 212,78 g |
| Vláknina | 12,75 g |
| Cholesterol | 819 mg |
| Sodík | 519 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 272,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, žloutky, máslo, smetanu, špetku soli a rukou vypracujeme nelepivé těsto. Těsto můžeme zpracovat i v robotu.
Krok 2: Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do lednice.
Krok 3: Mezitím připravíme ořechovou náplň z mletých vlašských ořechů, moučkového cukru, bílku a lžičky vanilkového extraktu a vše spojíme tak, aby vznikla tužší hmota. Pokud bude hmota řídká, přidáme ořechy. Hotovou náplň uložíme do lednice.
Krok 4: Odpočaté těsto zvážíme, rozdělíme na 5 dílů a každý vytvarujeme do koule. Těsto rozválíme dokulata na tloušťku zhruba 3 mm. Nožem vykrájíme trojúhelníky.
Krok 5: Na každý trojúhelník dáme ořechovou náplň a kraje těsta potřeme bílkem. Rohy trojúhelníků a zadní okraj přehneme na náplň, srolujeme a vytvarujeme rohlíček. Okraje rohlíčku stiskneme mezi prsty, aby se těsto spojilo.
Krok 6: Hotové rohlíčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme 20 minut dozlatova.
Krok 7: Upečené rohlíčky posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 2. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4gj
Moje poznámka
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o4gj
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Tématické fráze:
ořechové rohlíčky,
svatomartinské rohlíčky,
ořechová náplň,
nekynuté rohlíčky,
svatomartinske rohlíčky recept,
orechove rohlicky recept,
recept na ořechove rohličky,
orechove rohlicky nekysnute,
rohlíky s ořechovou náplní,
bratislavské rohlíčky nekynuté,
recept na ořechovou nápln,
ořechová nádivka do rohlíčků,
nekynuté makové rohlíčky,
makove rohličky nekynute,
ořechove rohličky bez kynutí,
recept na rohlíčky,
svatomartinské rohlíčky z jogurtu,
ořechové rohlíčky videorecept,
rohlíčky recept,
recepty ořechová náplň
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
žloutek,
sůl,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
bílek,
extrakt vanilkový,
bílek,
vejce
Komentáře (65)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
I když já mám také ráda když jsou pořádně naplněné. 👌🏼😃