Krtkův dort na plechu
Miluje vaše rodina krtkův dort? Děti se ho nemohou nabažit? Zkuste ho pro změnu rozprostřít na plech. Banánů je po celý rok všude dostatek, tak si můžete tento lahodný zákusek dopřát kdykoliv si vzpomenete.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 301 kJ / 7 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 144,95 g |
Tuky | 403,13 g |
Vláknina | 43,62 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 961 mg |
Sůl | 2,89 g |
Sacharidy | 797,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve ze surovin na pudink uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu, a ten necháme vychladnout.
Krok 2: Následně připravíme těsto. Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko.
Krok 3: Potom smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme tuhý sníh z bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe pekáč s ušima) a dáme péct na 160 °C asi na 30 minut.
Krok 5: Když je těsto upečené a zchladlé, tak navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno! Vydlabané kousky odložíme zatím do misky a jdeme připravit stracciatelový krém.
Krok 6: V míse ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý a hustý pudink (to aby krém držel), najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr.
Krok 7: Nakonec vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Když je krém hotový, banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno dortu. Na ně pak rozetřeme krém a na povrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. A je hotovo - už jen zbývá vydržet a nechat přes noc ztuhnout v lednici nebo někde v chladu.
Zveřejněno 11. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krtkův dort na plechu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pgmX
Moje poznámka
Krtkův dort na plechu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pgmX
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 9 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 2 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 3 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 5 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 7 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 8 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 9 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 9 hodinami
Tématické fráze:
krtkův dort na plech,
top recepty krtkův dort recept na plech,
krtek na plech,
krtkův dort,
krtkův dort na plechu,
dort krtek na plech,
výborný krtkův dort na plech,
krtkův dort na plech hrníčkový,
krtkův dort na plech recept,
krtkův dort recept,
recept krtkuv dort na plechu,
dort krtek s postupem,
krtkův dort na plech bez pudinku,
hrníčkový krtkův dort na plech,
krtkův dort z pudinku,
krtkův dort s tvarohem,
recept na krtkův dort na plech,
domácí krtkův dort na plech,
krtkův dort na plech recepty,
top ten recepty
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
vejce,
kakao,
olej,
mléko,
prášek do pečiva,
tvaroh,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
cukr vanilkový,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
banán,
mouka polohrubá
Komentáře (96)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ale pokud si nechceš vymýšlet, tak asi jediná možnost je dát tvarohu i zakysané smetany o cca polovinu víc ( aby toho ve výsledku bylo stejné množství) a ušlehat to se ztužovačem ( pudink tam v podstatě tak funguje)....