Třešně s cukrem ve vlastní šťávě
Třešně zavařené s cukrem ve vlastní šťávě patří k nejjednodušším a nejchutnějším způsobům, jak uchovat chuť léta na pozdější měsíce. Bez zbytečných přísad, pouze ovoce a cukr – výsledkem je šťavnatá pochoutka.
Postup přípravy
Krok 1: Vypeckované třešně vložíme do kastrolu, přidáme cukr a pokud chceme, tak trochu nastrouhané citronové kůry a nebo místo kůry malinko mleté skořice. Vše v množství podle vlastní chuti.
Krok 2: Za velmi častého promíchání necháme rozpustit cukr a třešně přivedeme k varu. Po dosažení varu ještě vaříme 5-6 minut a odstavíme.
Krok 3: Horkou směsí ihned plníme čisté a předehřáté menší sklenice na závit, otřeme okraj-hrdlo, zašroubujeme víčko a sklenice otočíme dnem vzhůru. Po cca půlhodině můžeme otočit zpět.
Jak zavařit třešně bez vody - rady pro začátečníky
Zveřejněno 5. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešně s cukrem ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxD1p
Moje poznámka
Třešně s cukrem ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxD1p
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 8 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 15 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 4 minutami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 2 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 4 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 4 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 5 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 5 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 6 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 7 hodinami
Suroviny:
třešně,
cukr krupice,
citron bio,
skořice mletá
Komentáře (5)