Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí plátek na meruňkách

Lahodné spojení jemného krůtího masa a sladkokyselých meruněk vytváří svěží a netradiční chuťový zážitek. Lehké, ale chuťově výrazné jídlo, které se skvěle hodí pro letní oběd nebo večeři.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie72 kJ /
17 kcal
Bílkoviny0,49 g
Tuky0,08 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 220 °C. Krok 2: Krůtí plátek mírně naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme rozemletými chilli papričkami. Krok 3: Cibuli mírně orestujeme na olivovém oleji a maso na něm z obou stran opečeme. Krok 4: Stáhneme z ohně a na takto opečené maso naložíme půlky meruněk. Krok 5: Zalijeme částí meruňkové šťávy a dáme do trouby vyhřáté na 220 °C asi na 15 minut. Program horkovzduch nebo gril. Během pečení aspoň jednou obrátíme a polejeme výpekem. Krok 6: Hotové maso vyndáme z trouby a udržujeme v teple. Krok 7: Meruňky rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud se nám zdá meruňková šťáva příliš hustá, přidáme ještě trochu šťávy z kompotu. Krok 8: Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě s hranolky z celeru.

TIP: Co uvařit z krůtích prsou - tipy a rady

Zveřejněno 20. 2. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Bezvadná kombinace, nikdy bych nevěřila, že to může být tak dobré. Já jsem si k tomu udělala celerové hranolky..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OWB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7OWB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Rychlé a jednoduché. 😊

Jani, nádhera, kombinaci ovoce s masem se doma nebráníme:yes:

No, upřímně Jani, já jsem v těchto pokrmech hodně váhavá, možná je to i dobré, hemží se to tady meruňkama ve všech podobách sladkých i masitých, wow:-K;-):-p:yes:

Díky, holky;-)

Moc dobrá kombinace surovin na pěknou mňamku:-K+15:-p:yes:

Maso + ovoce - velká dobrota:-p:-p:yes:14

mia2404: díky, je to opravdu dobré;-)

:-p báječná kombinácia mäsko s ovocím +1:yes::yes:

rebeka: bucecek mne zná, páááč je to tchýně mé dcery a hodně využívá recepty Topreceptů v restauraci;-)

srettka: to mne pos...:-D:-D Díky, streti;-)

óóó dýýýjo přišel boží trest;-(, trest na moje nevinné, milé,rozkošné drůbky a ty pláčou;-(...ano, pláčou a hlasitě, řvou jako krávy na pastvě, když tahají plné mlékárny až po zemi, když jim drůbečkám mejm,došla informace z mozku, že před očima je další skvělá dobrota , mlsota a mňamota:-p:-)):yes::yes:

To musí být dobrůtka:-p:yes:...+1

+8 bodík ;-) moc pěkný a chutně vypadající plátek! Meruňky miluju a v takovéto kombinaci..to nemůže být jiné než lahodné:yes::yes:

Tématické fráze:
krůtí prsa na meruňkách, krůtí plátek, krutí plátek recept, meruňky recept, plátky na meruňkách, kruti prirodni platek s broskvi, krůtí plátek na štávě, baječná majda recept, krůtí plátky, recepty krůtí maso merunky, krůtí prsa na na merunkach, krůtí maso meruňky recept, kruti platek s broskvi, krůtí plátek na ovoci, kuře na meruňkách, prso na merunkach, prsa na meruňkách recept, krůtí plátky na meruňkách, krůtí prsa s broskví, krůtí maso v troubě na 220

Suroviny:
zavařená meruňková, cibule, olej olivový, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu