Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fíkovo-ostružinový podzimní koláč

Fíkovo-ostružinový koláč je výjimečný dezert s krémem z tofu a kešu ořechů, který ztělesňuje chutě a barvy podzimu. Sladké fíky a ostružiny se krásně doplňují na křehkém těstě z mandlí a vytvoří zdravou a neodolatelnou dobrotu.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení )

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 22–24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 648 kJ /
6 608 kcal
Bílkoviny158,96 g
Tuky545,32 g
Vláknina103,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 192 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy214,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 170 °C a dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Mandle a kokos vložíme do mixéru (typu sekáček, food processor) a rozmixujeme na jemnou moučku. Krok 3: Přidáme kokosový olej a kakao, párkrát zapulzujeme mixérem. Nakonec přidáme datle bez pecek. Pokud datle nebudou měkké, před přípravou je krátce namočíme do horké vody. Opět zapneme mixér a rozmixujeme vše do jemně lepivé hmoty. Krok 4: Přendáme hmotu do formy a co nejlépe ji vtlačíme ke dnu i po stranách. Krok 5: Korpus vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10–15 minut, dokud nezačne zlátnout. Sledujeme hlavně vyvýšené okraje, jakmile začnou výrazně hnědnout, je čas ho vytáhnout, aby se nepřipálil. Krok 6: Tofu opláchneme, zabalíme do papírové utěrky a zatížíme. Necháme ho lisovat alespoň 20 minut, aby se zbavilo přebytečné vody. Poté ho rozdrobíme do mixéru, přidáme kešu ořechy, citronovou šťávu, semínka z vanilkového lusku a trochu mandlového mléka. Vše rozmixujeme do hladkého základu. Krok 7: Přidáme zbytek mandlového mléka a javorový sirup podle chuti. Vše znovu rozmixujeme do hladké konzistence. Z lednice vyndáme plechovku řádně vychlazeného kokosového mléka a vydlabeme z ní tuhou kokosovou smetanu. Krok 8: Kokosovou smetanu buď vyšleháme a vmícháme do tofu krému, nebo ji rovnou přidáme do mixéru k ostatním surovinám a znovu rozmixujeme. Krok 9: Krém rozetřeme na vychladlý korpus a uhladíme do rovna. Ozdobíme čerstvými fíky a ostružinami a posypeme nasekanými, lehce opraženými lískovými ořechy. Koláč uložíme do lednice a necháme zatuhnout.

TIP: Tofu v sladké kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 31. 1. 2016

Poznámka autorky veganotic

Mandle můžete použít natural nebo lehce opražené. Recepty a další zajímavosti najdete na mých stránkách http://www.veganotic.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fíkovo-ostružinový podzimní koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlGY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fíkovo-ostružinový podzimní koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DlGY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jeden z mých nejoblíbenějších dezertů. Příprava není nijak náročná, stačí mít po ruce dobrý mixér a pár zdravých surovin. 💚

Tak to je fakt náááádhera!To bych si klidně pověsila jako obraz!:-K:yes::-K:yes::-K:yes:

Tématické fráze:
recept fikovocokoladovy dort, vyndat po upečení kolač, ostružinové koláče, fíkovo ostružonový koláč

Suroviny:
mandle, kokos strouhaný, datle, olej kokosový, kakao, mléko kokosové, tofu natural, oříšky kešu, šťáva citronová, mléko mandlové, lusk vanilkový, sirup javorový, ostružiny, fíky, ořechy lískové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu