Papriková pasta
Zpracovat úrodu z vlastní produkce a uchovat na zimu, je vždy radost. Připravte si paprikovou pastu, která má široké využití. Zvolte sladkou či pálivou variantu. Použít ji můžete do polévek, omáček, gulášů, nebo na maso.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 327 kJ / 1 512 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,96 g |
Tuky | 104,34 g |
Vláknina | 24,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,26 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 118,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Papriku a feferonku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji ji osmahneme až zesklovatí. ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.
Krok 2: Přidáme papriky, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.
Krok 3: Ke konci přidáme protlak a ještě krátce provaříme. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, případně ještě dochutíme a ještě horké plníme do skleniček. Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme.
Krok 4: Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme.
Krok 5: Mám zkušenost, že takto připravená (bez sterilizace) vydrží v lednici nejméně do Vánoc. Pokud bychom ji chtěli uchovat déle, je lépe ji sterilizovat. (například v mikrovlnné troubě, počítáme 3 minuty na jednu skleničku o obsahu 320 ml, nebo jiným osvědčeným způsobem).
Zveřejněno 14. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papriková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yON6
Moje poznámka
Papriková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yON6
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 14 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 8 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 9 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 10 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 11 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 11 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 11 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 11 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 11 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 12 hodinami
Tématické fráze:
paprikova pasta,
papriková pasta recept,
domácí papriková pasta,
pasta z paprik,
papriková harisa,
jak uchovat feferonky,
recept na paprikovou pastu,
papriková salsa,
pasta harisa,
domácí pasta z feferonek,
pasta z feferonek,
pasta z feferonek recept,
pasta z rajčat a paprik,
domácí harisa,
pasta z feferonky,
pasta z paprik recept,
papriková pasta s feferonek,
papriková pasta recepty,
feferonky pasta,
recept na pastu z feferonek
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá bílá,
feferonka,
olej,
ocet,
cukr,
sůl,
protlak rajčatový
Komentáře (9)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Pokud to vyrobím, tak přidám komentář a foto.