Vepřová plec se špenátem
Vepřovou plec se špenátem můžete ještě krapet vylepšit, když maso podlijete pivem. Vůně pečeného masa bude natolik lákavá, že přitáhne pozornost celé rodiny. Stačí přidat dušený špenát a brambory, a budete hvězdou kuchyně.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Špenát necháme povolit.
Krok 2: Omyté a osušené maso svážeme provázkem, aby lépe drželo tvar. Osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do pekáčku.
Krok 3: Cibuli a česnek oloupeme, umyjeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše přidáme do pekáčku k masu.
Krok 4: Podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby podléváme (pivem, vodou nebo vývarem). Výpek z masa můžeme lehce zahustit jíškou.
Krok 5: Mezitím připravíme špenát. Cibuli a česnek oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme.
Krok 6: Ze sádla, nakrájené cibule a mouky připravíme jíšku.
Krok 7: Přidáme povolený špenát a povaříme asi 10–15 minut. Podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.
Krok 8: Hotový špenát dochutíme česnekem, solí, pepřem a zjemníme smetanou.
Krok 9: Maso nakrájíme na plátky a podáváme se špenátem a bramborami nebo bramborovými knedlíky.
Zveřejněno 19. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kRK
Moje poznámka
Vepřová plec se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kRK
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 4 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 9 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 1 hodinou
Kuřecí polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 3 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 4 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 4 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 4 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 5 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 7 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
pórek,
česnek,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
jíška,
protlak špenátový,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
česnek,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)