Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indické květákovo-brokolicové kari

Zeleninové směsi inspirované nejen indickou kuchyní jsou skvěle výživné a dokonale barevné. Jednou takovou směsí je i tato v receptu. Různorodá zelenina s výrazným kořením je zjemněna kokosovým mlékem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme všechnu zeleninu. Květák a brokolici rozebereme na malé růžičky, větší překrojíme. Papriky nakrájíme na proužky. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a nasekaný zázvor, chilli a prolisovaný česnek. Necháme rozvonět. Přidáme nejprve květák s paprikami, po 5 minutách přidáme brokolici. Po krátkém restování podléváme po troškách vývarem nebo vodou. Dusíme do chvíle, než je květák na skus. Krok 3: Přidáme všechno koření, rajčatovou pastu, promícháme a opět mírně podlijeme. Necháme propojit všechny vůně a chutě a zalijeme kokosovým mlékem. Krátce povaříme a stáhneme ze sporáku. Krok 4: Podáváme s rýží nebo chlebem naan. V miskách poházíme lístky čerstvého koriandru a dle chuti zakápneme limetkou.

Zveřejněno 15. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYELM

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYELM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, květák, brokolice, kapie červená, paprika čerstvá bílá, česnek, zázvor, pasta rajčatová, kmín drcený, koření kari, kurkuma, mléko kokosové, vývar masový, koriandr čerstvý, šťáva limetková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu