Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Pařížské rohlíčky jsou vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečním stole. Spojení lehoučkého ořechového těsta, poctivého krému a lahodné čokolády vytváří neopakovatelný chuťový zážitek. Připravit je můžete z různých druhů ořechů.
Postup přípravy
Krém č. 1: Vymícháme máslo a moučkový cukr. Nad párou ušleháme vejce s 100 g cukru moučka a vanilkovým cukrem. Po asi 5 minutách šlehání přidáme kakao. Po vychladnutí spojíme hmotu s vymíchaným máslem, můžeme ochutit i rumem. Krok 5: Krém č. 2: Smetanu na šlehání svaříme s nasekanou čokoládou, necháme projít varem a dáme do druhého dne odležet. Pak ji zašleháme do másla s asi 100 g cukru. Krok 6: Krém pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na vychladlé rohlíčky. Poté rohlíčky namáčíme do rozpuštěné čokoládové polevy a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 6. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko2Y
Moje poznámka
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko2Y
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 20 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 9 minutami
Jablečné řezy s pudinkem
Antusa před 22 minutami
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku
Sahula před 32 minutami
Halušky s brynzou pro Dášenku
konadra před 52 minutami
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
LucikG před 1 hodinou
Špagety aglio e olio
DavikEvik před 2 hodinami
Pečené maso
Anytram před 3 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 3 hodinami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 3 hodinami
Tématické fráze:
vánoční cukroví pařížské rohlíčky,
pařížské rohlíčky,
krem na parizske rohlicky,
krém do pařížských rohlíčků,
pařížské rohlíčky recept,
pařížské rohlíčky video,
pařížský krém do cukroví,
pařížský krém na rohlíčky,
pařížský krém na rohlíčky,
super pařížské rohlíčky,
pařížské ořechové rohlíčky,
pariske rohlicky,
pařížské rohlíčky bez šlehaní,
pařížské rohlíčky krém,
parisske rohlicky,
recept na pařížské rohlíčky,
krém na škaredé rohlíčky,
parizke rohlicky,
pařížské rohlíky,
škaredé rohlíky
Suroviny:
ořechy mleté,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
kakao,
cukr vanilkový,
máslo,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
cukr moučkový,
poleva čokoládová,
tuk
Komentáře (132)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A dvě rady pro ty, kteří všeobecně moc nepečou:
1) Zkontrolujte, zda máte pečící papír. Ostatní cukroví, co doma pečeme můžeme dávat přímo na plech, tady pečící papír je nutnost.
2) Krok 1 - vytáhněte máslo z ledničky. Minulý rok jsem to nevěděla a tento pro změnu zapomněla
Jinak osobně doporučuji použít v sáčku hladkou trubičku. Rohlíčky mají hezčí tvar a také se tolik nerozjedou. Péci raděj méně než 100°C. Upečené jsou, když jdou dobře sloupnout z papíru. A rozhodně nemusí být "škaredé"