Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš speciál podle ČSN

Kousky dušeného vepřového masa v kombinaci se zelím vydá na jeden z nejznámějších pokrmů maďarské kuchyně. Segedínský guláš má svoji nezaměnitelnou chuť. Právem patří mezi klasiky i naší gastronomie. Tento recept patří mezi originály ČSN.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kimlo kimlo

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 150 min

190 min (40 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a i se slaninou nakrájíme nadrobno. Krok 2: V hrnci rozehřejeme polovinu tuku, na něm rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli a osmahneme ji do růžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a podlijeme trochou vývaru. Krok 3: Na cibulový základ vložíme kousky masa, přidáme kmín, sůl, krátce osmahneme a podlijeme další částí vývaru. Hrnce přikryjeme poklicí a maso dusíme do poloměkka. Krok 4: Během dušení masa slijeme zelí a překrájíme ho na menší kousky. To pak přidáme k masu, podle potřeby podlijeme opět vývarem a dusíme do měkka. Krok 5: Ze zbylého tuku a mouky připravíme zatím světlou jíšku. Krok 6: Na závěr zahustíme guláš připravenou jíškou. Dobře promícháme a provaříme. Pro zjemnění chuti vlijeme do guláše smetanu, podle chuti ještě dosolíme a krátce povaříme. Krok 7: Stáhneme z plotny a podáváme ideálně s houskovým knedlíkem.

TIP: Jak ochutit segedínský guláš

Zveřejněno 10. 12. 2025

Poznámka autora kimlo

Recept pochádza z knihy Receptury teplých pokrmů, receptura č. 13102/A.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2XwL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2XwL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, slanina uzená, sádlo, paprika sušená sladká, vývar hovězí, sůl, kmín celý, zelí kysané, mouka hladká, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu