Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát Emerald

Salát Emerald vyniká výraznou chutí a originálním spojením čerstvých hub s vejci, šunkou a parmazánem. Po odležení ho stačí jen dozdobit okurkou či jinou čerstvou zeleninou a podávat s křupavým pečivem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

kimlo kimlo

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob chlazení

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 3 porce

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme ve vroucí vodě 9 minut natvrdo. Necháme je vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Parmazán nastrouháme nahrubo. Šunku nakrájíme na pásky. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji ji osmahneme dozlatova. Krok 3: K cibuli přidáme nakrájené houby, lehce je orestujeme a dusíme doměkka. Poté necháme směs vychladnout. Krok 4: Vychladlé houby smícháme se šunkou, vajíčky a nastrouhaným parmazánem. Osolíme a opepříme. Se solí zacházíme opatrně, protože slaná je už samotná šunka i parmazán. Krok 5: Nakonec přimícháme majonézu a hotový salát dáme na pár hodin odstát do chladničky. Krok 6: Podáváme s pečivem a zdobíme čerstvou zeleninou.

Zveřejněno 20. 12. 2025

Poznámka autora kimlo

Podle původního receptu se podává ozdobený plátky okurky ve tvaru zelené růže, odtud i název Emerald neboli smaragd. Já jsem okurku nepoužil, ale salát chutná skvěle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Salát Emerald

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73VN1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz