Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s čínským zelím a parmazánovým kapáním

Lehká zeleninová polévka s čínským zelím je rychlá, svěží a plná chuti. Jemně podušená zelenina dodá polévce lehkost, zatímco kapání z vajec a parmazánu přidá příjemně výraznou sýrovou chuť a celou polévku zjemní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme ji na malé kostičky. Čínské zelí nakrájíme na tenčí nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Na másle orestujeme nejprve cibuli dozlatova. Přidáme kmín, prolisovaný česnek, bylinky, mrkev, papriku a zelí. Osolíme, okořeníme mletým pepřem, kuličkami pepře i nového koření a vše krátce podusíme. Krok 3: Poté zalijeme vodou a povaříme doměkka, přibližně 15–20 minut. Krok 4: V misce rozmícháme vejce s nastrouhaným parmazánem. Směs po troškách kapeme za stálého míchání do vroucí polévky. Necháme krátce provařit. Poté polévku odstavíme a můžeme podávat.

TIP: Jak udělat kapání do polévky

Zveřejněno 4. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEmY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEmY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí čínské, cibule, mrkev, paprika čerstvá červená, česnek, ghee, kmín drcený, bylinky sušené, pepř celý, koření nové koření, voda, pepř mletý, sůl, vejce, sýr parmazán strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]