Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s čínským zelím a parmazánovým kapáním

Lehká zeleninová polévka s čínským zelím je rychlá, svěží a plná chuti. Jemně podušená zelenina dodá polévce lehkost, zatímco kapání z vajec a parmazánu přidá příjemně výraznou sýrovou chuť a celou polévku zjemní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme ji na malé kostičky. Čínské zelí nakrájíme na tenčí nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Na másle orestujeme nejprve cibuli dozlatova. Přidáme kmín, prolisovaný česnek, bylinky, mrkev, papriku a zelí. Osolíme, okořeníme mletým pepřem, kuličkami pepře i nového koření a vše krátce podusíme. Krok 3: Poté zalijeme vodou a povaříme doměkka, přibližně 15–20 minut. Krok 4: V misce rozmícháme vejce s nastrouhaným parmazánem. Směs po troškách kapeme za stálého míchání do vroucí polévky. Necháme krátce provařit. Poté polévku odstavíme a můžeme podávat.

TIP: Jak udělat kapání do polévky

Zveřejněno 4. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEmY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBEmY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
zelí čínské, cibule, mrkev, paprika čerstvá červená, česnek, ghee, kmín drcený, bylinky sušené, pepř celý, koření nové koření, voda, pepř mletý, sůl, vejce, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu
]
]