Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z červené čočky a pikantní klobásy

Polévka z červené čočky je lehká, velmi výživná a rychlá. Červenou čočku není potřeba namáčet, proto je její příprava opravdu svižná. V kombinaci s kořenovou zeleninou, voňavou majoránkou a česnekem vás skvěle zasytí a dodá energii.

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie375 kJ /
90 kcal
Bílkoviny2,95 g
Tuky0,37 g
Vláknina9,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy16,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Čočku propláchneme vodou a necháme okapat. Krok 2: Cibuli orestujeme na sádle společně s česnekem. Přidáme klobásu a po chvíli i nastrouhanou mrkev a celer. Vše krátce opečeme. Pokud chceme polévku hustší, vmícháme mouku a ještě ji krátce orestujeme. Krok 3: Vše zalijeme studeným vývarem, přidáme propláchnutou čočku, sůl a kmín. Vaříme doměkka asi 10–15 minut a občas promícháme. Krok 4: Nakonec polévku dochutíme pepřem a zvýrazníme majoránkou. Na talíři ji můžeme posypat natí jarní cibulky nebo nasekanou petrželkou.

TIP: Červená čočka je luštěnina plná zdraví

Zveřejněno 1. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqRJ

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqRJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Veľmi chutná polievka, vďaka za recept. Niekedy strácam fantáziu pri každodennom varení, tak sa mi rozšíril repertoár.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dnes jsem vyzkoušela, protože jsem potřebovala nějakou rychlovku ze surovin, které jsou doma. Neměla jsem paprikovou klobásu, ale nějakou jinou, takže polévka není tak červená a asi je chuťově malinko odlišná. Každopádně fajn recept, zase někdy uvařím.

misula29: Moc děkuji za vyzkoušení. 💐

Je vynikající a v naší rodině velice oblíbená. Vaříme ji často :-)

Dnes uvařeno, všem moc chutná ????????.

Janja: Jé tak to mně mrzí, ale já taky nemám vždy stejnou konzistenci. Čočka má více výrobců a každá je jiná. Některá si zanechá barvu, jiná je hned šedivá. Ale jsem ráda, že jste si poradila děkuji moc..:-K:-K

Máme rádi čočku. Proto jsem vyzkoušela i tuto polévku. Jenže....při uvedeném množství čočky se z polévky stala kaše. A tak jsem ji jednoduše zahustila do požadované konzistence, usmažila volská oka na slanině a na talíř přidala kyselou okurku a nakládané cibulky.. Byla to mňamka, i muž chválil :-)

Přesně takovou dělám, výhoda je, že je to rychlovka :yes:

Tématické fráze:
polévka z červené čočky s klobaskou, polévka s červenou čočkou a klobasou, polévka vka z červené čočky, červená čočka recept, polévka z červené čočky s s klobásou, polévka z červené čočky s klobásou

Suroviny:
čočka červená, klobása papriková, cibule, mrkev, celer, česnek, mouka hladká, římský kmín mletý, majoránka, pepř mletý, sůl, vývar masový, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]