Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sójové nudličky se zeleninou a kuskusem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ewwita

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 649 kJ /
394 kcal
Bílkoviny44,47 g
Tuky3,83 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,12 g
Sůl2,87 g
Sacharidy36,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme vařit vodu, rozpustíme v ní kostky bujónu a přidáme podle chuti polévkové koření a do vroucí nasypeme nudličky, které povaříme cca 15 minut. Krok 2: Poté je přendáme do mísy - (vodu nevyléváme, ale přidáme do ní nahrubo nastrouhanou mrkev a 3 minutky povaříme)- nudličky lehce zaprášíme solamylem, promícháme a na trošce oleje na pánvi orestujeme. Krok 3: Mezitím si do misky nasypeme kuskus a zalijeme ho vzniklým "vývarem" po sojových nudličkách a necháme nabobtnat 10 minut. Krok 4: Dál přidáme k orestovaným nudličkám mraženou zeleninu a žampióny, osmahneme, lehce podlijeme vodou a necháme chvilinku povařit (aby změkla zelenina). Krok 5: Už jen podle chuti přidáme sojovou omáčku, polévkové koření a kousek másla na dotažení.

Zveřejněno 2. 2. 2011

Poznámka autorky ewwita

Dobrou chuť :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kopK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kopK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Všem děkuju za pochvalu (i fota) - byl to momentální nápad na rychlou teplou večeři a povedlo se. A dnes jsem ze zbylého kuskusu udělala k obědu rizoto a taky to byla dobrota.

+11...sojove maso nikdy nezklame. Fotka vypada uzasne a podle ingredienci musi i stejne uzasne chutnat :yes:

Sojové maso dělám a máme ho s mužem rádi, takže vyzkouším receptík, fotečka vypadá velmi dobře:yes::-))

Vypadá to skvěle, sojové maso dělám podobně:-p Ten kuskus vyzkouším.:yes:

I já bych si tipla, že je to maso. Moc se mi to líbí a určitě vyzkouším;-)

Vypadá to moc pěkně, ale sójové maso nemusím :-O

:-p+3:yes:za dobrotu:-*fotky jsou moc lákavé;-)

Příloha je ten kuskus. Na třetí fotce -zalitý vývarem z nudliček s povařenou mrkví ;-)
Pokud chcete, přepíšu recept a oddělím zvlášt kuskus jako přílohu. :-)

Ewwito, vypadá to moc pěkně, jen by mě zajímalo, co to je za přílohu:-? Dávám ti 2. bodík:yes:

Hezké foto ;-);-);-)

Děkuju :-8 ani jsem nečekala tak rychlou reakci a ještě ke všemu pochvalnou, takže snad vám bude chutnat. Manžel taky vymlasknul talíř bez reptání ;-):-D

Na první pohled bych si myslela, že mám na talířku maso. Sojové maso miluji a rodina mi ho také sní, takže ti za tento recept a hezky barevnou fotku posílám prvního bodíka.

Tématické fráze:
sojové maso s kuskusem, sójové kostky s kus kusem recepty, sojové nudličky recept, sójové nudličky, sojove kostky s kuskusem, kuskus se sojou, sójové nudličky recepty, recepty ze sójových nudliček, rizoto s kuskusem, recept na sojové maso s kuskusem, sojové maso kuskus, kus kus se sojou, kuskus sójové maso, kuskus se sojovymi nudličky, séjové maso s kuskusem, sojove be maso s kuskusem, sojové maso s kuskusem recepty, recept sojové maso s kuskusem, kuskus se sojovym masem, sojove maso s kuskusem recept

Suroviny:
nudličky sojové, voda, bujón zeleninový, koření polévkové, solamyl, směs zeleninová mražená, žampióny, omáčka sojová, olej, máslo, kuskus, mrkev

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu