Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí krucánky

Křupavé slané krucánky z listového těsta s tvarohem a medvědím česnekem jsou skvělou rychlovkou k vínu i pivu. Jednoduchá příprava a výrazná chuť bylinek z nich dělají ideální pohoštění pro návštěvy i chutné zobání na večer.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 354 kJ /
1 758 kcal
Bílkoviny32,50 g
Tuky118,90 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy137,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Listové cesto rozdelíme na dve časti. Krok 2: Medvedí cesnak nasekáme nadrobno. Krok 3: Každú časť vyvaľkáme na cca 2 mm, jednu polovicu rozvaľkaného cesta potrieme tvarohom a dosť silno osolíme. Posypeme pokrájaným medvedím cesnakom. Krok 4: Rúru predhrejeme na 200 °C. Krok 5: Priklopíme nepotretou polovicou cesta (môžeme vidieť na fotke). Krok 6: Pokrájame na cca 13-15 mm pásiky, tie prekrútime a dáme na pečiaci papier. Krok 7: Pečieme cca 15 minut na 200 °C. S druhou polovicou cesta pokračujeme tak isto.

TIP: Co slaného upéct na oslavu - tyčinky, šneky a další

Zveřejněno 23. 4. 2012

Poznámka autora magdalenka

Pretože som robila prvýkrát, dala som málo tvarohu, doporučujem kľudne aj viac. Chutí k pivu a vínu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Medvědí krucánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Npl2

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Medvědí krucánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Npl2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Super nápad, mňam! 😉

mia2404: určite aj niekde vo vašich končinách rastie, vlhké prostredie, chládok, pri vode a pod.

dexulka: Som rada a foto máš krásne, ďakujem.:-K

mňam aj by som si dala , len kde zoženiem medvedí cesnak:-(, ale posielam ti:yes:+1:yes::yes:

Tak další dobrota s medvědem vyzkoušena a snědena :-8 Měla jsem ještě brynzu,tak jsem potírala brynzou a již nesolila.Omylem jsem potřela i vejcem,jelikož jsem pekla ještě něco dalšího,ale nevadilo to ničemu :-8 Posílám bodík i foto :yes:

akire:teší ma, že som ťa inšpirovala...

Mňám, jsou úžasné..místo medvědího česneku, jsem použila listy oregána+bazalku a potřela jsem česnekem..moc dobré :yes:

Eliza: ja som ho videla u nás na tržnici ale i v hyper super mark. a len sa mi panenky pretáčali...(kľudne daj listový špenát a nasekaný obyčajný cesnak...toto je len inšpirácia)

Moc hezký recept, kdybych měla víc času, hned ho zrealizuju...Teda ještě mi chybí to zelené...už by ten medvědí zázrak mohli začít sbírat k prodeji...:-p:-)

Kanyla: Nevšimla som si pri pobyte v Čechách, či takýto tvaroh existuje v predaji, ale si myslím, že to nebude problém. Prípadne by som použila nejaký mäkší tvaroh, pomazánkové maslo alebo syr typu Apetito a pod... nech sa ti darí!:-K

Krásné ;-)
V ČR se taky prodává takovýto termizovaný tvaroh? Nebo jsem si jen nevšimla?? Příp. co doporučujete jako alternativu, magdalenko? Děkuju :-8

Ak vyskúšate, nebudete ľutovať. Je to jednoduché, rýchle a chutné.

nádhera, určitě vyzkouším :yes::yes::yes::-))

Tématické fráze:
krucánky z listového těsta, krucánky, listové krucánky, termizovaný tvaroh, krucánky s listového těsta, co je termizovaný tvaroh, krucanky recepty, listové těsto s medvědím česnekem, krucáky, recept krucanky, tvarohové krucánky, kroucanky z listoveho testa recept, slané krucánky z listového těsta, recept listove testo s medvedim cesnekem, krucánky se špenátem, medvědí preclik, kroucanky, mzfiny, recepty špenát z medvědího česneku, krucanky s list.testa

Suroviny:
těsto listové, tvaroh, sůl, list medvědího česneku

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]