Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Bezový cheesecake

Bezový cheesecake připravíme z máslového korpusu a jemného krému provoněného květy bezu a limetkou. Krém nalijeme na korpus, upečeme a necháme vychladit. Výsledkem je svěží a lehký dezert, který se skvěle hodí ke kávě i na letní oslavy.

Hodnocení receptu je 4,7 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

paniRuzickova paniRuzickova

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby louhování a chlazení

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby louhování a chlazení)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru cca 22-24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 393 kJ /
3 440 kcal
Bílkoviny126,94 g
Tuky224,87 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 1,57 g
Sůl3,41 g
Sacharidy225,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květy bezu očistíme a otrháme drobné kvítky bez stopek. Zalijeme je smetanou, zakryjeme a necháme přes noc louhovat v lednici. Krok 2: Druhý den smetanu scedíme a květy důkladně vymačkáme. Krok 3: Připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme najemno, smícháme s rozpuštěným máslem a směs vtlačíme na dno formy. Dáme na asi 15 minut ztuhnout do lednice. Krok 4: Připravíme krém. V míse promícháme vejce, žloutek a prosátý moučkový cukr. Krok 5: Postupně přidáme tvaroh, krémový sýr, ochucenou smetanu, bezový sirup a limetkovou šťávu. Směs promícháme dohladka. Krok 6: Krém necháme chvíli odpočinout a mísou několikrát lehce klepneme o pracovní plochu, aby unikly vzduchové bubliny. Krok 7: Troubu předehřejeme na 160 °C. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem. Krok 8: Do spodní části trouby vložíme plech a nalijeme do něj horkou vodu. Krok 9: Krém nalijeme na připravený korpus a formou lehce klepneme o pracovní plochu. Krok 10: Cheesecake vložíme do trouby na mřížku nad plech s vodou. Pečeme asi 35–40 minut. Prvních 30 minut troubu neotvíráme. Krok 11: Hotový cheesecake poznáme tak, že se střed lehce třese jako želé. Krok 12: Troubu vypneme, pootevřeme a cheesecake necháme pomalu vychladnout uvnitř. Krok 13: Poté ho dáme alespoň na několik hodin, ideálně přes noc, do lednice.

TIP: Cheesecake – rady a tipy

Zveřejněno 19. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bezový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7n8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bezový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7n8

Marie

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tohle vypadá fakt skvěle 🤗 krásně svěží kombinace bezu a limetky.

Božský cheesecake, blíží se sezona bezu, určitě musím vyzkoušet:-)

ivulinka: děkuji velice za tak krásná slova, co na duši pohladí :-K

Moc krásný moučník:-K:-K:-K:yes::yes:

paniRuzickova: i já jsem zkoukla Váš web a jsem z něho unešená. Vaše stránky jsou nádherné, mají své kouzlo, vtipné názvy, krásné recepty a ze všeho nejúžasnější fotky. Kdybyste se tu s námi podělila s vícero vašimi recepty a fotkami, byli bychom nesmírně šťastni a už teď vím, že by byly ozdobou našich stránek. Děkuji, že jste mi dala přes odkaz možnost nahlédnout...
Přeji Vám, ať se Vám daři ve všem:-K

MamlajdaD: děkuji moc za propagaci :-K:-* jsem tu nováčkem a neměla ještě čas celé prozkoumat, co, jak funguje :-Dkrsáný den všem :-K

zizala: Tak to jsem přehlédla, moc se omlouvám hlavně paniRuzickové, ale i ostatním. ;-):-K

MamlajdaD: Odkaz na blog je přece v poznámce pod receptem ;-)

Tak to tady vyšlo a tak přidávám ještě odkaz na celý blog, aby jste se mohli pokochat pěknými recepty i obrázky. https://www.paniruzickova.cz/

Zkouším, jestli se mi povede blog paniRůžičkové přes "Přidat odkaz" upravit na rozkliknutí, přes Google mi to nešlo. https://www.paniruzickova.cz/2020/06/cizkejk-apgre...

paniRuzickova: Ivo, díky za pozvání, blog je :yes::yes::yes:

Dajda: děkuji velice za úžasná slova, co zahřejí u srdíčka, pro nováčka je to velice milé přivítání :-K

srettka: děkuji

ano máte pravdu, korpus je jiný - je to nepovedený ořechovočokoládový dortový piškot, to se ovšem nehodí, psát do receptu, dospodu dejte nepovedený piškot :-) :-) :-) proto se můžou zvolit jakékoliv máslové sušenky třeba club od opavie nebo karamelové Lotusy, pokud se chcete dozvěděli víc, jak tento čískejk vznikl, ráda vás pozvu ke mně na blog www.paniruzickova.cz/2020/06/cizkejk-apgrejt.html :-*
Eja57:

Suroviny:
sušenky máslové, máslo, květy černého bezu, smetana ke šlehání, tvaroh plnotučný, sýr měkký tavený, cukr moučkový, vejce, žloutek, sirup bezový, limetka, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]