Postup přípravy
Krok 1: Těsto s citem rozválíme, poklademe kousky piškotů, jablky, rozinkami, ovoníme skořicí, osladíme cukrem a zavineme.
Krok 2: Chvíli necháme nakynout, pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 25 min). Výborné měkounké těsto s hezkým lístkováním, chutné i druhý den po upečení.
Zveřejněno 5. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkový závin ze ždímaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7AgB
Moje poznámka
Jablkový závin ze ždímaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7AgB
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 2 hodinami
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 6 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 8 hodinami
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 17 hodinami
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka
Kajkajak před 47 minutami
Rajská omáčka
Daniela57 před 1 hodinou
Pyré z dýně hokkaido
Monikama před 1 hodinou
Afrika řezy
hliboka před 1 hodinou
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
hliboka před 1 hodinou
Mrkvový perník s povidly
David Salamánek před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Eiisa před 2 hodinami
Zdravý mrkvovo-jablečný dort
sbezecna před 2 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 3 hodinami
Makový závin hrnkový
titi96 před 3 hodinami
Tématické fráze:
sádlový závin,
sadlové těsto na štrůdl,
jablkový závin sádlový,
sadlovy strudl,
jablkový závin,
ždímané sádlové těsto,
pekarnomanie. makovy zavin,
jablkový závin z tvarohového těsta,
básnička štrůdl,
výborné těsto na zavin,
sádlové těsto na závin,
recept na sádlový na závin,
ždímané na těsto,
testa na jablkove zaviny,
jablkový štrůdl z pekárny,
sadlovotvarohové těsto,
ždímané těsto na štrůdl,
ždímaný štrůdl,
sádlový jablkový závin,
strouhaná jablka piškot těsto
Suroviny:
jablko,
piškoty,
rozinky,
skořice,
cukr,
vejce
Komentáře (14)
p.s. já jablka strouhám na tlusté plátky, nebo kousky, je to chutnější....od německé kuchařky z telky