Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 3/4 hodiny 2 porce Drůbeží maso 17 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa
150 g debrecínské slaniny
1 PL oleje
1 větší cibule
9 velkých stroužků česneku
lahůdkový gulášový krém v tubě
1/2 menší hlávky bílého zelí
1 kostka drůbežího bujonu
2,5 dcl vody
sůl
pepř
2 KS párátek
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve dvou a půl deci vody si rozvaříme kostku bujonu.

  2. Z debrecínské slaniny si odkrojíme 2špalíčky slaniny asi 6cm dlouhé a 2cm široké a zbývající slaninu pokrájíme na kostičky.

  3. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, 3 stroužky česneku na plátky a zbývajících 6stroužků ponecháme vcelku.

  4. Ze zelí vyřízneme košťál a zelí nakrájíme na úzké nudličky.

  5. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a odstraníme hrudní kost (kterou použijeme na vývar).

  6. Do plátku masa delším úzkým nožem uděláme opatrně otvor, který pak ještě palcem ruky trošku protlačíme-fotopostup.

  7. Z tuby lahůdkového krému vytlačíme asi tak čtvrt obsahu do utvořeného "tunýlku", pak zasuneme špalíček slaniny a na ni opatrně pozasouváme 3celé stroužky česneku. Postupujeme opatrně, abychom maso neprotrhli.

  8. Takto naplněná prsa sepneme párátkem, lehce osolíme, opepříme a vložíme do hlubšího hrnce na rozpálený tuk z každé strany po 4minutách orestovat (zatáhnout).

  9. Pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou slaninu společně s cibulí a restujeme 5minut.

  10. Poté přidáme plátky česneku, restujeme 2minutky, přisypeme nakrájené zelí, vše promícháme, vložíme orestované maso, podlijeme rozvařeným bujonem a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou na mírném plameni 20minut. Zelí pustí dostatek vody, tak už není zapotřebí tekutinu dolívat, ale záleží na každém, kolik "socu" bude chtít, tak to si už každý upravíte dle sebe.

  11. Po 20minutách zkusíme je-li maso měkké, podle potřeby přisolíme, opepříme-já jsem už nedochucovala a můžeme podávat.

  12. Hodí se samostatně jen bagetkou, nebo jiným bílým pečivem, lze i rýže, brambory, nebo noky. Já jsem podávala s "rychlými bramborovými chlupáčky".

Poznámka

Tohle je opět taková"zbytková"varianta.Zbylo mi něco málo slaniny,trošku zelí,měla jsem krásný česnek a pastu,kterou jsem od zakoupení ještě nepoužila,tak jsem zaimprovizovala a bylo to fajn.Schválně jsem uvařila už včera,aby se všechny chutě krásně spojily a jídlo hezky zaleželo.Pokud nemáte lahůdkový krém,nic se neděje,lze nahradit a"tunýlek"vysypat třeba grilovacím kořením,nebo jen mletou paprikou.Kdo bude chtít dělat v papiňáku-postup úplně stejný,jen zalijete vývarem z bujonu,který uvaříte ve 2dl vody a vaříte od doby varu pouze 10minut.http://www.toprecepty.cz/recept/22094-rychle-bramb...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí

Předchozí 1 2

Tématické fráze: co se zbytkem dušeného zelí plněné bílé zelí kuřecí motÿlek recepty kuřeci prsa s bílým zelí recepty na kuřecí prso motÿlek debrecínské zelí dušené zelí soc z pečení masa kureci prsa motylek co se zbytkem bramb. guláše tube velká prsa tube velká prsa dušené bílé zelí s česnekem recept s gulasovym kremem pasta plnena kureci prsa cesnekem dušené drůbeží+zelí šťavnaté plněné prsa kuřeci stehna plněná zelím dušene zeli kolik vody dušená kuřecí prsa s kostí