Postup přípravy
Krok 1: Těsto s citem rozválíme, poklademe kousky piškotů, jablky, rozinkami, ovoníme skořicí, osladíme cukrem a zavineme.
Krok 2: Chvíli necháme nakynout, pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 25 min). Výborné měkounké těsto s hezkým lístkováním, chutné i druhý den po upečení.
Zveřejněno 5. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkový závin ze ždímaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7AgB
Moje poznámka
Jablkový závin ze ždímaného těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7AgB
Nejnovější recepty
Grilování s uzenou paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 2 hodinami
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Nanuky broskvové
Přidáno před 3 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 3 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 31 minutami
Cuketové karbanátky
pesmax před 1 hodinou
Stryky z Orlové
sonka.306 před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 1 hodinou
Borůvkové knedlíky
zackovam před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 2 hodinami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 2 hodinami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 2 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 2 hodinami
Tématické fráze:
sádlový závin,
sadlové těsto na štrůdl,
jablkový závin sádlový,
sadlovy strudl,
jablkový závin,
ždímané sádlové těsto,
pekarnomanie. makovy zavin,
jablkový závin z tvarohového těsta,
básnička štrůdl,
výborné těsto na zavin,
sádlové těsto na závin,
recept na sádlový na závin,
ždímané na těsto,
testa na jablkove zaviny,
jablkový štrůdl z pekárny,
sadlovotvarohové těsto,
ždímané těsto na štrůdl,
ždímaný štrůdl,
sádlový jablkový závin,
strouhaná jablka piškot těsto
Suroviny:
jablko,
piškoty,
rozinky,
skořice,
cukr,
vejce
Komentáře (14)
p.s. já jablka strouhám na tlusté plátky, nebo kousky, je to chutnější....od německé kuchařky z telky