Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč s mandlemi a ricottou

Spojení šťavnatých jablek, nadýchané ricotty a křupavých mandlí vytváří lehký, ale přitom sytý koláč s jemnou vůní. Ideální ke kávě nebo jako sladká tečka po obědě – jednoduchý na přípravu a lahodný v každém soustu.

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LidaD

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

pekáč o velikosti 25 × 35 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 929 kJ /
4 524 kcal
Bílkoviny116,66 g
Tuky154,70 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 821 mg
Sodík 451 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy652,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 190 °C. Pekáč (nebo hlubší plech) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a smícháme se skořicí. Krok 3: Všechny suroviny na drobenku společně dobře promícháme. Krok 4: Vejce šleháme s cukrem, poté přidáme tuk a ricottu (myslím, že by šel i tvaroh) a ušleháme dohladka. Poté přidáme mouku s kypřicím práškem a mleté mandle. Vymícháme tužší těsto. Krok 5: Těsto rozetřeme do připraveného pekáčku nebo plechu, poklademe nastrouhanými jablky se skořicí, a posypeme drobenkou z másla, mouky, cukru a mandlí. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 190 °C asi 30 minut, pak zmírníme na 170 °C a pečeme ještě dalších 5 minut.

TIP: Jablečné koláče - nejoblíbenější recepty

Zveřejněno 11. 12. 2009

Poznámka autorky LidaD

Hrnek = 250 ml

Tenhle koláč jsem "vynalezla" za účelem zpracování ricotty, která už měla na kahánku, a mandlí, co mi zbyly z pečení cukroví. Je "mokrý" a přitom křehký. Doufám, že vám bude chutnat, pokud ho zkusíte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7G4

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P7G4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Diky za komentar a souhlasim, ze si ma kolac kazdy upravit tak, jak chce. Ja se vzdycky snazim ve vsech receptech pouzivat co nejmene tuku a cukru, tak proto je toho masla minimum; kdyz se jeste pridaji mandle nebo orechy, je tam stejne tuku az az... Ale jsem rada, ze chutnalo. Zdravim, Lida

Dnes jsem vyzkoušela, místo rikoty jsem dala tvaroh a do drobenky vlašské ořechy. Těsto je skvělé, jenom na hrnek mouky je do drobenky málo másle a není potřeba celý hrnek, dostatečné množství by byla větší polovina hrnku. Jinak skvělý koláč.:-D

Tématické fráze:
co je riccota, buchta s ricottou, koláč s ricotou, recepty s ricotou, koláč s riccotou, moučník s ricottou, recepty s riccotou, recepty z ricoty, jablecny kolac s ricottou, ricota, koláč s rikotou, ricota recepty, moučník z ricotty, riccota recepty, ricotta dezert, riccota, koláč s rikottou, recept s riccotou, dezert s ricotou, buchta s ricotou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, tuk, sýr ricotta, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, mandle mleté, jablko, skořice, mouka polohrubá, cukr krupice, mandle mleté, máslo, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu