Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrbaté maso

Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.

Hodnocení receptu je 5,0 (198×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 202 kJ /
1 243 kcal
Bílkoviny83,86 g
Tuky41,42 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 663 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,13 g
Sacharidy129,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Krok 2: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dl mléka, přidáme 2 vajíčka a promícháme. Krok 3: Na oleji dosklovata orestujeme nakrájenou cibuli, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou šunku a podusíme. Krok 4: Pak směs přidáme k navlhčeným rohlíkům s vejci a mírně vše osolíme. Doplníme zelenou petrželku, promícháme a rozprostřeme na maso v pekáčku. Krok 5: Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme přibližně 40 minut. Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilku do zrůžovění.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 21. 4. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.

Místo žampionů lze použít i hlívu ústřičnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrbaté maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmxm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrbaté maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmxm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (190)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Info k alobalu, ještě, že v dnešní do ne už existuje AI. 😃
Pokud alobalem jen zakryješ pekáč a nepřijde do přímého kontaktu s jídlem, riziko uvolňování hliníku je minimální. V tomto případě se neuvolňuje do potraviny a není důvod se obávat karcinogenity.
Jediné, na co si dát pozor, je vysoká teplota – pokud se alobal dostane do přímého kontaktu s topným tělesem trouby, může se přehřát a poškodit nebo uvolňovat toxické látky (například pokud je potažený plastovou vrstvou). Jinak jeho použití jako krycí vrstva na pekáč je bezpečné. 😎

Skvělý recept :yes:

V minulosti jsem tento recept už zkoušela a měl úspěch. Tedy dnes zopakováno a opět dobrota. Místo žampionů jsem ale použila hlívu ...

Výborný recept

JanaDorazinova: Luxusní. :-K Zařadím do stálého jídelníčku.

Marika: Alobal je potravinářská fólie, takže musel být pro účely zpracování potravin testován a schválen. Navíc v tomto případě alobal slouží jako kryt a s pečenou potravinou nepřijde so styku. K sublimaci by došlo až při teplotě mnohem mnohem vyšší než 1000°C a při takové teplotě snad nepečete. A doufám, že snad s hotovou pečení nejíte i ten alobal; tak se nemusíte alobalu obávat.

P.S. Alobal je téměř čistý hliník (ca. 99,9%), běžná hlína na zahradě či poli je z větší části kysličník hlinitý. Kdo tvrdí, že nikdy se mu do těla nedostalo zrnko hlíny (např. ze zeleniny), nemluví pravdu. Takže každý z nás trochu toho hliníku stejně konzumuje, a to více než z alobalu.

Kerstein: to mne moc těší :-8. Už dlouho jsem to nevařila ;-)

Skvělé šťavnaté masicko:yes:

vyborné recepty a chutné děkuji.<3

Tak tohle masíčko jsem před několika lety jedl ve Velkých Bílovicích a moc jsem si pochutnal, jsem rád že jsem tu ten recept našel, na 100% si to masíčko ukuchtim. :yes:

Moravak: ;-)<3

Milá Janičko,Váš recept jsem připravila mé mamince,která mě navštívila se svým přítelem a musím říct,že jsem sklidila úspěch:-D. Tak i tímto Vám moc děkuji za príma recept.<3. Všem chutnalo,tak se můžu nyní zase těšit na další brzkou návštěvu:-D. Dávám bodík:yes::yes::yes:

danutka8: Moc mne to těší!! Jsem ráda že návštěvě chutnalo a že jste vybrala právě můj recept :-K

Tak opět Jani od Vás výborný recept!!Už jsem vařila dvakrát a vždy úspěch a opět jednoduché a to já ráda.o):-K

caarrodejka: Jéé, to mne moc těší! :-)

Marika: Jistě máte na mysli, že alobal je hliník a pokud se uvolní do pokrmu, je to karcinogenní. To ovšem máte pravdu. Musíte to napsat po lopatě, tady jsou lidi nechápaví. Myslím, že je výhodnější přikrýt to prostě skleněným víkem v zapékací míse. :-)

Jan: Hliník môže reagovať len vtedy, ak príde do styku s potravinami, hlavne kyslými. Lenže v tomto prípade je len jedlo zakryté. Inak, hliník máte aj v zubných pastách, deodorantoch atd, ktoré bežne používame. ;-)

Masíčko výborné ale nezdravé,jak přikryjete alobalem a zahřeje se již na 150 st. tak je silně karcinogenní,proto nepřikrývat alobalem !!!

Jana Remkova: jo, pak teprve to bude to pravé ořechové :-D:-D:-D
jinak receptík se mi líbí, zkusím :yes::-):-K

Lenunka: :-D:-D:-D:yes:

i já jsem dnes loneodolala je to vynikající jídlo přidala jsem do nádivky kousek čínského zelí a červenou papriku, vyníkající pochoutka,přidávám bodík :-

babika: moc děkuji:-8

Díky za super recept, dnes jsem poprvé vyzkoušela, místo vepřového jsem dala vykostěná kuřecí stehna a je to naprosto vynikající.:yes::yes:

redwinn: děkuji!!!:-8

Dobrý večer Janičko,
chodím kolem tohoto receptu už strašně moc a moc dlouho. Dnes jsem ho tedy spáchala. Bylo to naprosto úchvatné, strašně moc dobroučké. Jen jsem neměla ten sýr. Ale i tak výborné. Příště to samo udělám i s tím sýrem.
Moc děkuju za recept. :-K:-K

scarlet: Já děkuji za vyzkoušení! :-)

samborka 5. 2. 2016 10:01
:yes::yes::yes:

:yes:

jureckova.lenka: Vím, viděla jsem :-D

Vařeno v pátek v nejmenované "reality show" na Primě ;-)

Vynikající,již to vařím delší dobu,ale zapoměl jsem dát bodík,tak činím nyní.Jinak Mařatice jsou od mého bydliště 1 km.:-p:-p:-p:yes:

Inatorek: Tak to mne moc těší :-)

Naprosto luxusní, včera uděláno, hned snědeno a všem moc chutnalo. :-8:-p:-):yes:

martiline:;-)

Výtečné. Měli jsme dnes k obědu :-) ...

bubutop: Děkuji :-)

Zdravím Jani:-), nerada měním ingradience v receptech, ale chuť byla veliká a neměla jsem některé suroviny, tak jsem trochu improvizovala, místo rohlíků chleba, místo šunky slanina a místo žampionů normální směs sušených hub a i tak to bylo výborné. Taková varianta pro chlapy :-)Díky za recept, příště udělám podle vás a bodík jsem poslala :yes::-K

Pouzina: díky moc :-)

u nás chutnalo, přidávám bod:yes:

Opravdu moc dobré! Přidávám foto a 97.:yes:

Lenka Lejskova: doufám, že bude chutnat;-)

posílám bodík a v neděli vyzkouším :-p

Michaela Medkova: Díky, Míšo :-)

Dnes bylo masíčko k obědu a je to velká mňamka, velmi chutnalo i manželovi.:-p:yes: Honzík ten vybral nádivku, ale on moc to maso nemusí nikdy. Posílám bodíčka a ukládám mezi oblíbené určitě budeme opakovat,díky za výborný recept.:-K Nádivku jsem já jedna poprvé a udělala na mě velký dojem.

Anneetta: díky moc. Mám vždycky radost, když někdo vyzkouší a když chutná;-)

Včera jsem zkoušela a masíko měl velký úspěch. Děkuji za recept a přidávám bodík.:yes:

Eva: děkuji, to jsem ráda, že chutnalo;-)

Dnes jsem vařila a musím napsat,že to bylo výborné,bombastické!!!!!
Chválím:yes::yes::yes:

petrpanes@seznam.cz:;-) jsem ráda, že chutnalo;-)

petrpanes@seznam.cz 30. 12. 2012 13:00
Výborné,místo vody smetana a nemá to chybičky!!!!
Díky za inspiraci na dnešní oběd!!!;-)

alus.s: děkuji, jsem ráda, že chutnalo a taky bych raději hříbky, no, ale u nás nerostou:-(

Dnešní oběd, místo žampionů jsem dala letošní směs hříbků, místo šunky Trmický salám z Globusu ( Ústečandy budou vědět ), sýr uzený. Moc jsme si pochutnali. Dávám další bodík :yes: :-p

magdababe: děkuji!:-)

magdababe 15. 6. 2012 10:10
Dobrý den, recept jsem vyzkoušela a naprostá bomba, mňamka nad mňamky. DOPORUČUJI:yes::yes::yes:

ralbyk: díky;-)

dnes jsem uvařil bylo to super posílám bodík:yes::yes::-):-):-K

jirholu: díky moc;-)

Výborné jídlo :-p, dělala jsem s vepřovou kotletou ;-) +:yes:

rebeka: dělám to stejně, jako Andrea;-) Ano, tohle bylo na 4 krčky:-)

rebeka:Nadi, já takhle dělám kuřecí stehenní řízky, okořením, dám do pekáče, pokladu nádivkou a navrch máslo, nic předem nepeču;-)

Jani, to množství náplně je na 4 plátky krkovičky:-? a předem ji nesmažíš..dáváš rovnou do pekáčku:-?
tento recept mi nějak utekl a díky Jendovi jsem ho objevila a chtěla bych udělat;-):yes:

Jenda1::-D:-D:-D téééda!! Jendo, tak to je fakt poklona, dííky!! Pozdravuj Táničku!;-)

Jani, tak jsem konečně ochutnal. Včera jsme byli na rodinné oslavě u sestry Táničky. Skvělá kuchařka a také byl skvělý oběd:yes::yes::yes:. Moc jsme si pochutnali:-p:-p:-p a na dotaz, co to bylo, řekla: "No přece hrbaté maso od Jany Remkové".Škoda, že už nemůžu poslat dalšího bodíka:-(.

misza: díky moc;-). To potěší!:-)

Jani:-) opět a znovu ti musím pochválit tvůj receptík. Měsíc zpátky jsem toto jídlo vařila pro svou sestřenici. Mělo veliký úspěch. Dnes jsem ho dělala pro mou kamarádku a jejího manžela a také mělo obrovský úspěch. Doporučuji!!;-)

jeann:Díky moc, mám opravdu radost, že chutnalo;-)

Tak tenhle receptík je opravdu "žrádylko". Včera uvařeno - snězeno. Masíčko bylo měkoučké, šťavnaté, chutné..no prostě s tou nádivkou obrovská mňamka :-). Posílám bodík. :yes:

Máte pravdu. Tak už mě teda nestrašte.

spagetka: ja som raz odbehla do obchodu, zabuchla dvere, v rukách nesprávne kľúče a samozrejme, bez mobilu. A sporák zapnutý...

EvaSk: musím s děvčaty souhlasit - můj případ před asi 4 lety - krám mám hned za zadním vchodem, takže bleskový nákup zvládám za méně než 10 min., protože vím, že okolo 13.hodiny v krámě nikdo není, letěla jsem jen pro nějakou drobnost, už ani nevím co - na sporáku jsem nechala 2 litrový hrnec s polévkou úplně stažený na minimum - no a v milém Albertu vypadla elektřina, takže vypadly pokladny, dveře všechno než to nahodili na náhtradní zdroj a než se všechno vzpamatovalo, trvalo to 3,5 hodiny :-O:-(:-(:-( - já pár metrů od baráku šílela, nikdo nebyl doma. Naštěstí se až tak moc nestalo, jen zničený hrnec, ale od té doby prostě už nenechávám nic zapnutého, i když jdu fakt jen na "skok" .... takže nedělej to - náhoda je vůůůl :-!:-!:-!

EvaSk:já bych to neriskovala,já bych si to vše připravila a zapla až přijdu,budete obědvat o 40minut později.;-)

EvaSk: asi sa na mňa budeš hnevať, lebo ti poradím, aby si nenechávala trúbu (žiaden el.spotrebič) bez dozoru. Náhoda je blbec...

Prosím, poraďte - chci to v neděli k obědu uvařit, ale před jedenáctou musím odejít a vrátím se v poledne. Myslíte,když to těsně před odchodem vrazím do trouby (a současně troubu zapnu, nebo do přehřáte?), na kolik stupňů mám dát troubu a jakým množstvím vody podlít, abych tu dobrotu nespálila?

Jikotka: lépe pozdě, než vůbec!!! Jiřko, díky za vyzkoušení a fotku!!:-):yes:

Trvalo mi dva roky než jsem vyzkoušela,ale zato musím chválit,chválit :-p:-p:-p,moc jsme si pochutnali :yes::yes::yes::-K:-D,dávám foto....

Dana Churanova: holky, děláte mi velikou radost!!:-):-8

Jančo,já Tě taky musím za "hrbáče"pochválit.Dnes jsme vyzkoušeli a nic nezbylo.:-p:-p:-p+1:-K

steakman: Jéé, děkuji!!:-O

Fantazie :-p Netřeba dalších komentářů :yes: +76:-K

Tak tahle dobrutka je naprosto bajecna:yes::yes: s manzelem jsme se jen olizovali :-*

misza, ježkovy oči, to je rolování!!:-D Díky moc za foto, i za vyzkoušení;-)

Jani:-), dnes jsem se konečně dostala k tomuto receptu. Moc jsme si pochutnali. Vynikající:-p Na tu směs jsem použila je dva rohlíky, 1 dcl mléka, 1 vejce a petrželku nahradila libečkem. Ostatní suroviny byly stejné. Dávám ti 74 :yes: bodíka a fotečku k tomu;-)

metema :-O:-O:-O:-8:-8 je mi ctí:-8;-)

Topky sleduju někdy od srpna a toto byl první recept, který jsem vyzkoušela a hned se stal v naší rodině nej. Hlavně manžel si ho pochvaluje.Dávám další bod.:yes::yes:

briketkaa, moc díky za vyzkoušení!!;-)

Super recept, delal jsem i z hornich odkostenych kurecich stehen a bylo to taky moc dobre :-)Mlaskala cela rodina :-)

Maris a Jani, moc děkuji za odpověď, dělala jsem recept ve čtvrtek k večeři, měli i v pátek a moc nám to chutnalo, bylo to vynikající...děkuji za super recept...přeji pěkný víkend...

To vypadá neskutečně žravě, moc sympatický recept, moc:yes:

maris díky za záskok;-), Luci, není to blbá otázka, já se raději taky ptám a taky mám pocit, že někdy hloupě. Lépe hloupě se zeptat, než pokazit dobré jídlo;-)

Lucko,říkáš to dobře, 2 dcl = 200 ml ;-):-)

Dobrý den,recept vypadá úžasně, ráda bych ho zkusila dnes k večeři. Omlouvám se asi za hloupý otázku - 2 dcl mléka je 200 ml? Moc děkuji a přeji pěkný den, Lucka

magdalenka taky zdravím a děkuji!!:-8

Teraz som zistila, že som ti toto nepochvália! Robila som viackrát a patrí u nás k tým najobľúbenejším! Bod som už dala, ale musím fakt extra pochváliť, huby a mäso sú vždy super kombinácia! Zdravím!

Teda Śári, to je fotka, jako lusk!! taková hodně žravá!!:-D:yes:

Jani my doma máme stejné chutě jako u Vás, zase tvůj recept a doma fšici mlaskali :-) posílám bodík a foto
http://www.kedlubna.tym.cz/Recepty/hrbate_maso.htm...

buryna díky;-)

Dneska bylo masíčko k obědu :-p je to opravdu mňamka. Určitě budu dělat častěji ;-):yes:

Pajaja:-D:-)):-D, ježkovy oči proč trapná? taky jsem tady denně a spoustu věcí jsem neviděla;-). Díky:-)

Hmm, tak to jsem pěkně trapná, že jsem si tohoto nejlepšího receptu z kategorie VEPŘOVÉ MASO všimla až teď! :-O Janíííí, nádhera, ukládám a vyzkouším! :yes: :-p:-K +62

berti děkuji;-):-K

Vypadá to veľmi pekne,v nedeľu už viem,čo bude na obed:-)
dávam bodík

Sanynka, ježkovy oči:-O, to ani nééé:-)), ale mám ráda dobré jídlo, tak se snažím. Všem to chutnat nemusí. Děkuji;-)

Jani, ty jsi prostě talent:-K... Vypadá a chutná to úžasně.:-p Posílám bodík:yes:

Zdenka1 děkuji moc;-)

Tak jsem opět dělala tento vynikající recept. Maso jsem napřed opekla krátce na pánvi, aby se zatálo. Ve výpeku jsem pak restovala žampiony. Moc a moc dobré:-p:-p:-p

Recept jsem si trošičku upravila, vynechala jsem rohlíky a mléko, přišlo mi to nimi už moc syté. Plátky masa jsem pokladla žampionovou směsí, lehce pokapala smetanou a dál už pokračovala přesně podle receptu. Bylo to výborné, měkoučké a šťavnaté.
Jani, děkuji moc za super recept:-K Posílám bod a fotečky.

aja (neregistrovaný/á) díky, to mám radost

aja (neregistrovaný/á) díky, to mám radost

ajadvor@seznam.czdělala jsem to minulí týden moc dobré:-8

ajadvor@seznam.czvyborné nemělo to chybu

Zuzka - Cobra díky!!!;-)

Tak jsem neodolala a vyzkoušela tento recept. Vynikající!!! Dávám bod.:yes:

Jiřička (neregistrovaný/á) ;-):yes:

Tak to mě taky zlákalo,to určitě vyzkouším,houby já ráda,půjdu na to asi hned dneska.:yes::-K

Jiřička 13. 5. 2010 10:41
Jani,
moc chválím, chutnalo celé rodině. Všem doporučuji k vyzkoušení. Neměla jsem čerstvé žampiony a tak jsem dala z plechovky, ale na chuti to určitě neubralo. :yes::yes::yes:
1***

vynikající receptík, dělala jsem ho včera na babinec a sklidil velký úspěch-super, příští týden zvu na obídek extchýni, tak už vím, co budu vařit,uděluju bodík

Dělala jsem bez hub a místo petrželky oregáno a bylo to velmi chutné. Bodík letí ;-)

S vařením začínám a recepty si vybírám podle toho,jestli je zvládnu:D.Podle postupu jsem to naprosto zvládla a doporučuju,je to výborné.:yes::yes::yes:

vypadá to fajnově,už si dávám do oblíbených a v neděli prubnu,bodík už letí;-):yes:

Irco, díky za přínosnou informaci!:-)):-D

Chtěla jsem poslat bodík,ale zřejmě jsem ho poslala,když jsem dělala prvně.:-O.

Moc dobré,zítra budu opět vařit chutnalo to všem:-p:yes:.

Jana Jara 21. 1. 2010 10:10
Bylo to vynikajici davam bodik.Janajarackovajana

magdalenka tak dej pak vědět, jestli taky bude chutnat;-)

Taký krásny recept, jednoduché a mnou obľúbené suroviny...napriek množstvu pochval a udelených bodov mi unikal!!!
Až teraz posielam pochvalu a poďakovanie, realizácia príde na rad čo nevidieť!:yes:
+

Zdenka1 :-D:-D:-)):-)):-D No, není to super?:-D

Jani, dovol mi připojit ještě dodatek k včerejšímu komentáři.Manžel, když uviděl plný pekáč, tak měl řeči, proč jsem toho tolik uvařila. Vlastním tělem jsem musela bránit kousek, který jsem chtěla nechat na ochutnání mamince.:-p:-p:-p

Zdenka1, vilaAmalka, holky díky, to mám fakt radost;-)

Jani, ty tedy boduješ. Dnes bylo k večeři a chutnalo. Jen jsem krkovičku vyměnila za kuřecí a šunku nahradila domacím uzeným bokem. Vynikající :-!

také jsem už vyzkoušela,velká mňamka Dalo by se to jíst i bez brambor:-D:-D dávám bodík:yes::yes::yes:

Spuname moc díky za odměnu!:-)):yes:

dělala jsem již 3x a na odměnu jsem úplně zapomněla, takže :yes: letí;-)

Vynikající .. dělala jsem bez přílohy, vždyť nádivka stačí a moc jsme si s přítelem pochutnali. Takže jistojistě zopakujeme .. :)

venda a karel děkuji moc za fotky a mám vždycky radost, když chutná;-)

Manžel udělal dnes tento recept a bylo to vynikající ;-),přidáno i foto

Vynikající:yes:dělala jsem v sobotu,že zbude i na neděli,ale manžel s holčiným přítelem to sežrali..úžasná mňamka;-)

Děkuji, mám velikou radost:-):-8

Díky za recept, měli jsme o víkendu. Rodinka se mohla uchválit a příště toho prý mám udělat 2x tolik:-))

super,dnes jsem uvařila a je to skvělé,dobře vypadá i chutná.jíme bez přilohy,jen s okurkovým salátem.posílám bodík.:-*:-p

Gamble, tak to jsem fakt moc ráda!;-)

Opravdu výborné..v Neděli jsem to uvařil a olizovala se celá rodina..zasílám bodík.:-8:yes:

Moc moc dobré,rodina se olizovala až za ušima!děkuju za super receptík.:yes:

Ireno, my to máme taky moc rádi, tak ať i vám doma chutná!!;-)

Zrovna tohle mám dneska v plánu dělala jsem už několikrát a je to fakt dobrota

Ivo, díky za fotky a doufám, že chutnalo, nám teda tady ta "nádivka" chutnala hodně.;-)

Tak myslím,že toto už nepotrebuje ďalší komentár,pridávam fotky a samozrejme bod.Výborné:yes::-p:-pUrobila som k tomu Šťavnatý vitamínový šalát podle Naďi Konvalinkové:-8

A já nevěděla co dnes uvařit ;-) Stačí otevřít "TOPÍKY" a hned je to jasný :-))
Super receptík, takové mám ráda :yes: Díky!

:yes::yes::yes: Mňááám, už teď se mi sbíhají sliny... :-p

Tak to bude parada, to udelam co nejspis:yes::yes:;-)

Jiřinko, díííky!!:-):yes:

Bylo to výborné dělala jsem to v něděli a byla pochvala

smuuko, to je fajn, že dětem chutná, to mám radost!!:-8

:-8 :-p ... teda môžem povedať, že sa to stalo tuším teraz najoblúbenejšie jedlo mojich troch synov ... dnes to robím už tretí raz a to za 10 dní ... dnes im to robím s korením pizza, čo jedlu dodalo výraznejšiu chuť - rišo :yes::-p;-)

Marti díky, to je dobré vědět, ikdyž ta paní šéfová v tom malém obchůdku mne zná, určitě by mne upozornila, ale i tak děkuji!!;-)

Koukla jsem do posledního čísla a druhé číslo (Chalupářské hodování) vyjde 25.5.:-!:-!:-))

No to vypadá fakt lákavě! Taky ty časopisy vůbec neznám, ale budu po nich koukat a hned zítra se půjdu do trafiky zeptat, jestli je vůbec vedou a třeba jim i nějaký zbyl.:-8
:yes:Bodík je samozřejmostí a hned příští týden vyzkouším.:-D

Merylas, jasně, myslela jsem to tak, poslední bylo na Vánoce a až teď ty "Doporučené recepty";-)

Jani, to Sváteční cukrování bylo poslední číslo v loňském roce, jsem tady měla na mysli poslední vydané a to byly teda pak ty Doporučené recepty. Většínou jak se zeptám na speciál Lidových receptů, tak nevědí, musím se ptát na ten název čísla, pokud ho znám:-))

No, vidím!:-D Ještě jsem chtěla připsat ten telefon:-) Jo a poslední se jmenovalo "Sváteční cukrování" Je to ten prostřední časopis na obrázku, co jsem přidala;-)

Jani i Merylas, jste moc hodné, zkusím sehnat:-)Děkuju !

Jani, tak jsme psaly ve stejnou dobu :-))

Maris, tady tyhle "Doporučené recepty" vyšly v březnu a je to první číslo, takže předpokládám, že další by mělo vyjít v červnu. Taky jsem se tady dočetla, že se vydávají v Ostravě Hrabové, takže fakt nevím, jestli jsou všude, ale recepty v něm jsou z celé republiky a je tady email, jestli ti to něco pomůže- recepty-sova@volny.cz Tak zkus ten email, třeba by ti je i rádi posílali.;-)

Maris, vidím tvůj dotaz na Janu, snad nebude vadit, když odpovím na něco i já :-8 Teda, co vím. Na netu jsem našla jen tohle http://www.casopisovy-portal.cz/casopis/zajmove/li... Ať vidíš jak to vypadá. Časopis vydává ostravské vydavatelství Sova, jsou to speciální čísla receptů od čtenářů, co pošlou do redakce. Každý měsíc ještě vycházejí křížovky a tam jsou taky recepty, ale neluštím, tak nekupuju. Poslední číslo vyšlo asi před 3 týdny, ale u nás na stánku je někdy dost dlouho. Nevím, kde jsem to poslední číslo založila:-8 tak nevím název:-8 A jinak je číslo na objednávky 596 737 053 a e-mail recepty-sova@volny.cz Vím, že se daly třeba objednat i starší čísla. Musím ještě říct, že tam bývá dost hodně známých receptů, většina. Ale kupuju to skrz těch méně známých:-))

Jani, časopisy vůbec neznám:-O, ale Merylas píše, že vychází jen 4x do roka, tak to bude asi tím, že jsou hned pryč. Můžeš mi, prosím, napsat, kdy vyšel poslední nebo kdy má vyjít další, abych se mohla poptat ? Díky:-)

Drobenko a pokud to půjde, vyfoť a přidej foto!;-)

Jani, dík za receptík. V neděli mají dojít na oběd děcká (syn a dcera s rodinou), tak jsem přemýšlela co dobrého uvařit. I když mám hodně receptů, ale kolikrát nevím co vařit, pro jaký recept se rozhodnout. Teď již vím co v neděli vařit, aby to všem chutnalo. Hrbaté maso bude mít určitě uspěch.

:yes::-p Vypadá to dobře. A mám taky sbírku zmíněných časopisů, jsou 4 čísla ročně:-)

Krásný recept, tato zapečená jídla jsou hrozně vděčná... Prostě putuje do oblíbených k vyzkoušení...:-p

No, Marti, tak u vás jsou asi pořád k sehnání, tady moc ne, sem tam je má jen ten malý obchůdek a moc toho nebere, každý není takový blázen do receptů, jako já :-))

Jani, máš pravdu, tyhle časopisy jsou bezvadné :yes:, taky vždycky nedočkavě nakukuju do trafiky (otravuju :-D). Mám většinu čísel od roku 2001, takže si asi umíš představit, co všechno chci stihnout vyzkoušet :-)):-));-)

Jendo, tyky bych musela na tom světě strašně dlouho, abych tady všechny ty dobroty vyzkoušela;-)

Jani, už mám recept v oblíbených, jenže kdy já to všechno vyzkouším.:-O Vypadá to hodně dobře.:-p
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Jedla jsem to, byla jsem u mamky na oběd, moc dobré, zas něco jiné, co se každý den nejí! ;-):-))

Přidávám ty časopisy;-)

Marti, já když si koupím tady ty "Doporučené " recepty, tak jsem k neudržení:-D Z té řady tady mám ještě Utajené, Chválené, Sváteční cukrování a Zavařujeme. Já jsem do receptů blázen, asi jako každý tady, ale tyhle recepty fakt nemají chybu! Pak je vyfotím a šoupnu sem. Tady je mají jen v jednou malém obchůdku a šéfová je snad objednává jen kvůli mne:-D:-))

Jani, vypadá to moc dobře :-p:-p, taky jsem kdysi v časopise na tenhle recept koukala, ale nakonec jsem to vzdala, tak teď už alespoň vidím, jak nádherně chutně to vypadá :yes:

Jani, ať je maso hrbaté, střapaté, rovné, nebo zatočené, je mi fuk, ale hlavně, že je to MASO:-!:-))Tu chuť si umím velmi přesně vybavit, tak dávám boďana:yes::-)

To vypadá fakt dobře:-p:yes:

Janko,to je lákavé,vyzkouším a chválím :-p:-p:-D

vypadá lákavě, posílám bodík :-p

Tématické fráze:
co uvařit k obědu, co vařit v neděli, co v neděli k obědu, co uvařit v neděli, co vařit k obědu, co uvařit v neděli k obědu, recepty-sova@volny.cz, vydavatelství sova, co mám zítra vařit, co mám vařit, co uvarit na nedeli, co varit, co dobrého k obědu, co k obědu bez masa, co vařit k obedu recepty, nevím co vařit, co vařit k obědu z veproveho masa, co vařit o vánocích, co k obědu, recepty-sova

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, olej, žampióny, cibule, šunka, rohlík, mléko, vejce, sýr tvrdý, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu