Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 332 kJ / 79 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,16 g |
| Tuky | 0,39 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 15,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí plátky si naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme.
Krok 2: Každý plátek poklademe anglickou slaninou a rozpůlenými švestkami a srolujeme.
Krok 3: Zajistíme jehlou, nebo párátkem, popř. svážeme a obalíme v hladké mouce.
Krok 4: Mezitím si uděláme tmavší cibulový základ a na něm roládky ze všech stran opečeme.
Krok 5: Podlejeme vodou, přidáme jednu lžičku švestkových povidel a dusíme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut.
Krok 6: Śťávu zahustíme lžící hladké mouky, provaříme a podáváme nejlépe s rýží.
Zveřejněno 12. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roládky se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYE5
Moje poznámka
Hovězí roládky se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYE5
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 4 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 4 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 5 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 5 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Expresní svíčková na smetaně
mafinka888 před 14 minutami
Bramboráčky
Anickamanicka před 1 hodinou
Domácí langoše
Jurkano před 1 hodinou
Perníčky
horakova654 před 1 hodinou
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 2 hodinami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 2 hodinami
Vařená majonéza
SenBri před 2 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso se švestkami,
hovezi na svestkach,
hovězí rolada,
hovězí roládky,
hovězí závitky na víně se švestkou a anglickou,
hověží na sušených švestkách,
hovězí se sušenou švestkou,
hovězí roláda plněná švestkami,
hovezi maso se susenymi svestkami,
hovězí se slaninou a svestkami,
hovězí rolady,
hovězí roladky recepty,
roláda na švestkách,
roláda se švestkami,
písecké hovězí s rýží,
tvaruzkovy dortík s povidla recept,
hovězí rolády na švestkách,
hovězí panenka se švestkami,
veprova panenka se susenyma sveskama,
hovezi maso se susenymi svestkami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina anglická,
sůl,
pepř,
cibule,
švestky sušené,
povidla švestková,
mouka hladká,
mouka hladká,
olej
Komentáře (35)
I když - najdou se kuchaři, kteří to zkazí, např. moje velké zklamání v jedné proslulé písecké restauraci, kde pokrm z panenky a sušených švestek zaštítili jménem slavného štamgasta Adolfa Heyduka... A servírovali tenký obal neochuceného masa naplněný obrovským množstvím povidel... Ale to není nic nového, tam rozvaří i těstoviny a jaká to škoda...
Danielo
Držte mi palce, vypadá to, že od pondělí půjdu pomáhat do kuchyně na brigádu. Mám děsné nervy, že nic nebudu umět