Jednoduché a levné langoše
Langoše, kynuté smažené placky milované návštěvníky poutí a trhů, si můžete lehce připravit i doma. Připravíte jednoduché kynuté těsto, vykrájíte kolečka, necháte dokynout a dozlatova usmažíte. Finální zdobení už je jen na vaší chuti.
Suroviny pro 8 kusů
8kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 574 kJ / 2 049 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,40 g |
| Tuky | 16,42 g |
| Vláknina | 18,36 g |
| Cholesterol | 24 mg |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 388,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Část vlažného mléka smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple.
Krok 2: Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek, postupně zbytek mléka a vypracujeme těsto v robotu, nebo ručně.
Krok 3: Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple.
Krok 4: Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm vysoký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka.
Krok 5: Kolečka necháme ještě 10 minut vykynout.
Krok 6: Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme dozlatova ve fritéze nebo ve vyšší pánvi a větší vrstvě tuku.
Krok 7: Hotové langoše odkládáme na ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Krok 8: Doplňujeme je vybranými surovinami naslano nebo nasladko, podle chuti.
Zveřejněno 21. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduché a levné langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7nwQ
Moje poznámka
Jednoduché a levné langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7nwQ
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 21 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 21 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 4 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 5 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 6 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 6 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 8 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 8 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 10 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 11 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 11 hodinami
Tématické fráze:
levna jidla,
jednoduchá jídla,
levné jídlo,
levne jidla,
levné langoše,
jednoduché těsto na langoše,
levná jídla recepty,
recepty na levná jídla,
levné recepty na jidlo,
jednoduché langoše,
jednoduché recepty,
jednoduche jidla,
jednoduchá jídla recepty,
jednoduche jídlo,
recepty levná jídla,
levné jídla recepty,
recepty na jednoducha jidla,
levná jidla-recepty,
levna mouka,
langoše těsto recept
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr,
mléko,
droždí,
olej,
česnek,
sýr,
kečup sladký,
marmeláda,
šunka,
tatarská omáčka
Komentáře (19)
Pro kuchařky-začátečnice doporučuji přidávat mléko raději po částech a méně, každá mouka má jiný obsah lepku a pohltí jiné množství tekutiny.
Motorkabezkol a jehlanko, vám to opravdu šlo?