Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 45 kJ / 11 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 0,03 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté "Kachní krky" dáme vařit do papiňáku s vodou 3x více než je rýže. Přidáme Masox. A vaříme od počátku vaření cca 20 min. (důležité, aby maso při obírání z obratlů šlo dobře dolu).
Krok 2: Po dobu vaření si připravíme /nakrájíme, nastrouháme/ kořenovou zeleninu, nakrájíme cibuli a česnek.
Krok 3: Nasypeme si rýži do kastrolu, kde ji budeme vařit.(kdo má rád sypkou, přidá lžíci sádla nebo oleje).
Krok 4: Když je dovařeno, vyndá krky na prkénko.
Krok 5: Při sypké rýži zahřeje rýži, aby se promastila. My nedáváme sádlo, máme rádi asijskou, jako na jídlo s hůlkama, trochu aby se lepila.
Krok 6: Odměříme 2x tolik vývaru co bylo rýže + 1/2 hrnku a nalijeme na rýži, zamícháme a vaříme tradičně.
Krok 7: Do zbylého vývaru dáme vařit připravenou zeleninu, opepříme.
Krok 8: Ještě teplé krky obereme !! (studené jdou špatně) a posléze obrano maso vmícháme do rýže. Vypneme topení a překryjeme utěrkou, aby rýže došla.
Krok 9: Polévku dochutíme a můžeme zavařit např. játr. zavářkou, nudličkama, kapáním a nebo nechat čistou a jíst s krutóny. Je li méně vývaru, můžeme doplnit dle potřeby vroucí vodou. Rizoto můžeme podávat se saláty z rajčat, okurky, zel. salátu, houbičkami. Někdo to rád sype sýrem.
Zveřejněno 26. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s masem z kachních krků+polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVmp
Moje poznámka
Rizoto s masem z kachních krků+polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVmp
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 18 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 4 hodinami
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 5 hodinami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 9 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 10 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 11 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 11 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 11 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 12 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 13 hodinami
Tématické fráze:
kachni krky recept,
ryzeto,
polévka z kachních krků,
polévka z husích krků,
rizoto z krůtích krků,
kachní krky,
jak dlouho varit husi krk,
husí rizoto,
kachní rizoto recept,
husí krky recept,
recept na kachní krky,
recepty ryzeto,
kachní rizoto,
polévka z husího krku,
recept na husí krky,
ryzeto s masem,
polévka z husího krku recept,
recept husi rizoto,
rizoto z kachního masa,
kachní krk
Suroviny:
krk kachní,
rýže,
masox,
zelenina kořenová,
česnek,
cibulka,
sůl,
pepř,
tuk
Komentáře (8)