Mátová roláda
Mátová roláda je elegantní a osvěžující dezert, který potěší svou lehkostí a výraznou chutí máty. Tento lahodný dezert se skládá z nadýchaného piškotového těsta, jemně dochuceného mátovým extraktem, a krémové náplně, která dodává roládě jemnost.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 349 kJ / 2 235 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,52 g |
| Tuky | 116,84 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 522 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 235,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicí papír na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200 °C cca 6 minut. Krok 4: Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout. Krok 5: Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a smícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku. Krok 6: Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicí papír na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200 °C cca 6 minut. Krok 4: Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout. Krok 5: Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a smícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku. Krok 6: Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.
Zveřejněno 8. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2gPN
Moje poznámka
Mátová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2gPN
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 1 hodinou
Likérové špičky
Sahula před 3 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 5 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 5 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 5 hodinami
Tématické fráze:
mátová esence,
mátová poleva,
matova napln,
peprmintová napln do bombonů,
rolada s nugetou,
mátová napln recept,
peprmintová esence,
japonská roláda,
banánová roláda s nugetou,
mátová esence potravinářská,
peprmintová roláda,
mátová esence na vaření,
mátová esence příprava,
studená roláda čokoladova,
peprmintová roláda recept,
mátová recepty,
kde se kupuje matova esence?,
roláda z pekarskych piškotu,
kramflek,
mátová zelená barva
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
smetana ke šlehání,
tvaroh plnotučný,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
potravinářské barvivo zelené,
čaj mátový,
čokoláda
Komentáře (31)
To nic nemění na kladném hodnocení tvého receptu
Ale stejně ukládám pro období silnějšího pekařského sebevědomí...
velmi zajímavé a s tím čajem