Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 231 kJ / 2 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 237,56 g |
| Tuky | 181,74 g |
| Vláknina | 16,40 g |
| Cholesterol | 610 mg |
| Sodík | 3,70 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 18,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špalek hovězí falešné svíčkové, převážeme nití, aby si udržel tvar. Poté maso opepříme a osolíme. Do pánve dáme na silnější proužky pokrájenou slaninu a vysmažíme do zlaté barvy. Ve slaninovém výpeku zprudka poctivě maso opečeme ze všech stran, po opečení masa následuje opečení na jemno nakrájených cibulí.
Krok 2: Nachystáme si hrnec a vložíme opečený špalek hovězího masa, opečenou cibuli, lehce podlijeme vodou cca do 3/4 masa. Dusíme na mírném ohni cca 2 hodiny, dokud maso není krásně měkké.
Krok 3: Po cca 90 minutách dušení přidáme všechny žampióny, jelikož máme velmi drobné houby tak je necháme vcelku (pokud budou větší, krájíme jen na půl). Dále dusíme dalších cca 30 minut.
Krok 4: Poté co je maso krásně měkké, tak ho vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Vzniklou chutnou šťávu scedíme, a dohustíme dle potřeby trochou vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky a vytvoříme šťávu nám vyhovující hustoty. Podáváme s jasmínovou rýží.
Zveřejněno 11. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí dušené se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wE4R
Moje poznámka
Hovězí dušené se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wE4R
Nejnovější recepty
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 45 minutami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 18 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 46 minutami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 10 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 10 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 12 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 13 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 13 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 13 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 14 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 15 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí se žampióny,
dušené hovězí na žampionech,
dušené žampiony,
hovězí maso se žampiony,
hovězí plátky na žampionech,
hovězi na žampionech,
hovězí s žampiony,
hovězí falešná svíčková na žampionech,
hovezí na žampiony,
hovezi na žampionech s rýží,
hovězí dušené na žampionech,
dušené hovězí s rýží,
falesna svickova na houbach,
žampiony dušené,
falešná svíčková na žampionech,
hovězí maso falešná svíčková recepty,
hovězí falešná svíčková recepty,
dušení žampionu,
hovězí svíčková se žampiony,
recept hovezi se zampiony
Suroviny:
svíčková falešná,
cibule,
žampióny,
špek,
olej,
sůl,
mouka hladká
Komentáře (10)
Jasmínovou rýži miluju,říkám jí ponožková,bo trochu táhne po fuseklích
respect