Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 953 kJ / 5 247 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,97 g |
Tuky | 305,26 g |
Vláknina | 65,68 g |
Cholesterol | 98 mg |
Sodík | 101,09 g |
Sůl | 272,93 g |
Sacharidy | 576,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Chleba rozlámeme, nebo rozdrtíme a vložíme do vroucího vývaru nebo voda a bujonu.
Krok 2: Přidáme bylinky, část necháme na ozdobu. Pomalu vaříme cca 20 minut.
Krok 3: Ve smetaně rozmícháme vejce a přilijeme do polévky. Dochutíme podle naší chuti.
Krok 4: Vím, že někdo tu psal, že libeček nemá rád – lze nahradit buď ještě větším množstvím petrželky, nebo přidáním majoránky ale až v závěru vaření –ta dlouhým vařením hořkne. Obměny – lze přidat houby, zeleninu.
Zveřejněno 16. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinková žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jv1R
Moje poznámka
Bylinková žebračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jv1R
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 5 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 5 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 24 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 43 minutami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 3 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 4 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 4 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 5 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 6 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 6 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 6 hodinami
Tématické fráze:
žebračka,
polévka žebračka,
žebračka recept,
žebrácká polévka,
recept žebračka,
chlebova polevka zebracka,
ne dlouhému vaření,
polévka žebračka recept,
recept na žebráčku,
brambory na žebrácku,
co je zebracka,
žebračka,recept,
bylinková polévka,
brambory na žebrácku,
recept na žebračka,
žebračka velká dobrá,
jidlo žebracká,
jak uvařit polévku žebračku,
chlebová polévka - žebračka,
zebracka jidlo
Suroviny:
chléb,
bujón zeleninový,
petrželka,
libeček,
kmín celý,
česnek,
máslo,
smetana kysaná
Komentáře (11)