Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Tento rebarborový koláč zachutná i těm, kteří rebarboru kvůli kyselé chuti nevyhledávají. Kyselost rebarbory skvěle vyrovná sladký rumový karamel, kterým je celý koláč přelitý. Příprava není složitá a s těstem se dobře pracuje.
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98X3
Moje poznámka
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98X3
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 3 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 9 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 10 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 15 minutami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 4 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 4 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 4 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 7 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 8 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 9 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 9 hodinami
Tématické fráze:
rebarborový koláč recept,
rebarborový koláč s drobenkou,
rebarborový koláč,
recept na rebarborový koláč,
helenčiny recepty,
rebarborový koláč s pudinkem,
rebarborový koláč s jahodami,
rebarborove kolače,
recept rebarborový koláč,
vynikající rebarborový koláč,
kolač z rebarbory,
linecký rebarborový koláč,
francouzský rebarborový koláč,
revenový dort se sněhem,
kdy trhat rebarboru,
rebarbora recepty,
jablečný koláč s karamelem,
kynutý rebarborový koláč,
recepty - rebarborový kolác,
rebarborovy kol
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
rebarbora,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr krystal,
cukr krystal,
rum,
smetana ke šlehání
Komentáře (28)
Taky to, že má být hotový za 15 min v troubě předehřáté na 170 stupńů je iluze. Můj začal růžovět až to 45 minutách, když jsem zapnul turbo a teplotu zvýšil na 200.
Po vůni rumu není v karamelu ani památky. A to jsem prosím na karamel použil 15ti letý Ron Barco, guatemalský rum španělského stylu, třtinový cukr a ekologickou šlehačku bez laktózy.
Zajímalo by mě, jak to skutečně děláte. Po karamelu není na fotkách ani stopa - vypadá to, jako polité nějakou hnědou šťávou a těsto vypadá jako kynuté.
Vědět, jak se těšíte, až ten koláč upečete, nebo jste pekly úplně jiný koláč, nebo jen čekáte, až dozrají rebarbory je skvělé, ale skutečně za to tento recept zaslouží pět hvězdiček?
Hello, jak se prosím s těstem pracuje, nedrobí se? Připomíná mi to linecké, jen bez vajíčka
Měla bych ho upéct...