Velikonoční medovníčky
Perníčky jsou vděčné pečivo. Dozlatova upečené a tématicky dozdobené mohou posloužit jako koleda pro děti nebo ozdoba svátečního stolu. Nebudou pracnější než ty, které pečete na Vánoce. A hlavně - udělají radost a budou chutnat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 243 kJ / 6 033 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,45 g |
| Tuky | 107,05 g |
| Vláknina | 32,34 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 7,29 g |
| Sůl | 1,42 g |
| Sacharidy | 1 079,59 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční medovníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwnE
Moje poznámka
Velikonoční medovníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwnE
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 45 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 43 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 13 hodinami
Tématické fráze:
medovnicky,
vánoční medovníčky,
perníčky a medovníčky velikonoční,
perníčky a medovníčky,
medovníčky recept,
velikonocni moucniky,
vánoční medovníčky zdobení,
medovníčky perníčky,
medovníčky zdobení,
velikonoční medovniky,
medovníčky.sk,
velikonoční moučník,
pernicky a medovnicky.sk,
jak zdobit velikonoční vejce,
velikonoční recepty,
perničky a medovničky zdobeni,
velikonočné recepty,
medovníčky vánoční zdobené,
medovnicky vanoce,
recept na velikonoční jidáše
Suroviny:
mouka hladká,
soda jedlá,
koření do perníku,
kakao,
tuk,
med,
cukr moučkový,
vejce,
rum,
citron,
vejce,
bílek,
cukr moučkový,
solamyl,
šťáva citronová
Komentáře (18)
PS: Jj, na Velikonoce je to zdobení veselejší a vypadá přeci jen trochu jinak. Ale zase k jídlu je lepší nezdobit-není to pak tak líto je spapat!
a proč zdobit??
Už jsem je pekla 2x, jsou výborný a měkoučký