Jablkový koláč milující manželky
Voňavý, vláčný a pečený s láskou – takový je jablkový koláč, kterým potěšíte celou rodinu. Recept je jednoduchý, osvědčený a ideální pro chvíle, kdy chcete péct nejen pro chuť, ale i pro radost.
Suroviny pro 1 plech
plech 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 755 kJ / 4 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,94 g |
| Tuky | 185,07 g |
| Vláknina | 43,20 g |
| Cholesterol | 774 mg |
| Sodík | 583 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 618,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Jablka oloupeme, nastrouháme a podusíme se skořicí (bez přidání vody). Množství jablek je orientační, můžeme přizpůsobit podle toho, jak máme rádi.
Krok 3: Ze všech surovin zpracujeme těsto, mléko přidáváme postupně, aby bylo možné těsto hezky vyválet. Potom těsto necháme chvíli odpočinout v lednici.
Krok 4: Pak rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na papíře na plechu zvlášť.
Krok 5: Na jednu polovinu těsta rozetřeme vychladlá jablka a zakryjeme druhou polovinou těsta.
Krok 6: Posypeme krystalovým cukrem a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme do zlatova asi 35 minut.
Zveřejněno 30. 9. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkový koláč milující manželky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRjr
Moje poznámka
Jablkový koláč milující manželky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRjr
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 2 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
Stellinkaa před 24 minutami
Vánočka III
SenBri před 45 minutami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 45 minutami
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Topmoni před 1 hodinou
Maminčin vajíčkový salát
[email protected] před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 2 hodinami
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 2 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 4 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 4 hodinami
Tématické fráze:
jablkový koláč,
koláč z jablek,
výborný jablkový koláč,
jablkove kolače,
jablecny kolac,
koláč s jablky,
výborný jablečný koláč,
koláče z jablek,
jednoduchý jablečný koláč,
jablkový koláč se skořicí,
koláč jablkový,
jablkoví koláč,
jablkovy kolac recept,
koláč jablka,
pudinkovy kolac s jablky,
recepty jablkovy kolac,
jednoduchý jablkový koláč,
recept na jablkový koláč,
kynutý jablečný koláč,
kolac z jablek a pudinku
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr,
vejce,
soda jedlá,
sůl,
mléko,
jablko,
skořice,
cukr krystal
Komentáře (22)
Proč odfláknutý?
No, když si přečtete komentáře, tak si částečně odpovíte sama
1. Těsto dělat RYCHLE z chladných surovin
2. Nechat těsto v chladu odpočinout
3. Plech není potřeba vysypávat
4. Péci minimálně při 175°C
...a jak se pláty přenášejí, to už bych nechal na zručnosti toho kterého kuchtíka
***
nasákavost u takového malého množství těsta neřeším, ale diskutovat o tom nehodlám
No, recept je pravda dost odfláknutý
Proč odfláknutý, vše je pro chytré kuchtíky srozumitelné. Množství mléka podle nasákavosti mouky
a vláčnosti těsta ! He?
,