Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Pod názvem "koziňon" se skrývá jemně perlivé víno z květů černého bezu. Je jen na vás, jak silné ho chcete a od toho se odvíjí doba odležení. Jedná se o velmi příjemné a chutné pití, které se hodí k posezení u grilu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 003 kJ / 8 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 021,96 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA60
Moje poznámka
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA60
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 12 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 12 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 1 hodinou
Brownies z červené řepy
EvaCh před 1 hodinou
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 9 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
zackovam před 9 hodinami
Pomazánka z červené řepy na způsob tataráku
dvinsky před 9 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Aknytsirk před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 11 hodinami
Cukeťák na plechu
Kacenka1981 před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
veeronica12 před 12 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
Mizera před 12 hodinami
Tématické fráze:
víno z květů černého bezu,
burčák z černého bezu,
víno z květu bezu,
bezove vino,
burcak z bezu,
bezový burčák,
bezinkové víno z květů,
vino z bezovych kvetu,
bezové víno z květů,
jak se dělá burčák,
pálenka z květů bezu,
víno z černého bezu,
burčák z bezinek,
pálenka z černého bezu,
burčák z bezového květu,
burčák recept,
burčák z květů černého bezu,
víno z bezového květu,
jak udelat burcak,
bezinkový burčák
Suroviny:
květy černého bezu,
cukr,
citron,
kvasinky vinné,
voda
Komentáře (30)
Nevíte někdo, čim by se dalo dostat to žlutý barvivo z bezinkovejch květů z lina?
Kvasnou zátku jsem vyrobil dle tohoto článku:
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/10/vomankovy-vino...
Hotový burčák je chuťově výborný a rychle leze do hlavy. :) Děkuji za inspiraci.
Opraveno! Kurnik, tolik bodů... to máte všichni chuť na burčák??
Václave, mrzí mě, že jsem si nevšimnul. V poslední době mám dost málo času, chodím nahlížet míň. Škoda. Název Kosmatice jsem už slyšel... Ale třeba nikdy jsem ty květy nejedl jako smažené.. Znám jenom sirup a burčák. A ten burčák je mi bližší...
Matce to jednou stříkalo přes vinnou kvasnou zátku na zeď za skříň.. A to po celou dobu její víkendové nepřítomnosti.. Následovalo stěhování nábytku, malování, drhnutí koberce, i vyloupání části parket...
Jo ještě ale bych ty květy v současnosti rychle ale jemně propláchla, přece jen ta čistota není už, co bývala a taky k vůli těm mšicím... jinak