Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestové pikantní balíčky zapečené se slaninou, sýry a vejci

V tomto zajímavém pokrmu najdeme spoustu různých chutí. Krátce povařený chřest zabalíme do balíčků z anglické slaniny a zapékáme zalitý vaječnou směsí se sýrem a chilli papričkami. Podáváme s bramborami a pikantním přelivem.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 122 kJ /
2 658 kcal
Bílkoviny55,63 g
Tuky249,20 g
Vláknina6,85 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 3,11 g
Sůl7,32 g
Sacharidy44,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest oloupeme a zbavíme tvrdých částí. Silnější kusy rozkrojíme na polovinu. Chřest dáme na 5 minut povařit do vody smíchané se sójovou omáčkou a poté vyjmeme. Krok 2: Vždy pár kousků chřestu zabalíme do jednoho plátku slaniny. Mezitím našleháme vejce, sýr a do této směsi přidáme rozmačkané naložené chilli papričky. Krok 3: Plech vymažeme máslem a olivovým olejem a poklademe jej svazečky chřestů, smotaných v plátcích slaniny. Okolo poklademe rajčátka pokrájená na plátky. Krok 4: Všechno na plechu posypeme strouhankou. Připravené svazečky z chřestů polijeme směsí vajec, sýrů a papriček. Krok 5: Na celý plech přidáme máslo a vše posypeme čerstvým mletým pepřem. Dáme péci. Krok 6: Těsně před vyndáním z trouby vše posypeme sýrem a ještě 2 minuty zapékáme. Krok 7: Podáváme s bramborami a přelivem, který připravíme smícháním uvedených surovin.

TIP: Další oblíbené recepty z chřestu

Zveřejněno 6. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ARK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ARK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

1974andrea: chřest je sám o sobě dost nevýrazný a slanina, vejce se sýrem a strouhankou jsou tam tak, jako u řizků, pro piknantnost je tam jen chilli papricka, která není nutná, dávám ji jen pro manžela a jinak recept si každý upraví podle sebe, tento recept byl ode mne v lednu i v tisku a měl velký úspech jinak přeliv a :-K:-K;-);-) zelenina a další je indiv.podle každého z Vás:-K:-K

Je tam spousta různých chutí,byl tam ten chřest vůbec znát?;-):yes:

Hezký recept:-p:yes:

Líbí se mi tahle úprava chřestu:-p+4:yes:

Tématické fráze:
zapečený chřest se sýrem a slaninou, chřest naložený, chřest se slaninou a syrem, naložený chřest, zapečeny chrest se syrem, bílý chřest zapečený se sýrem, zapekany chrest se slaninou, příprava chřestu sýr, chřest zapečený se slaninou a sýrem, chřest se sýrem, zapečený chřest pohlreich, zapečený chřest, zapečený chřest s anglickou slaninou, recepty s chřestem a slaninou, naložený chřest recepty, zapečený bílý chřest, chřest zapečený se šunkou, sýrem a brambory, chřest v sýru, chřestový přeliv, chřest se sýrem a slaninou

Suroviny:
chřest bíly, slanina, vejce, máslo, strouhanka, sýr nastrouhaný, chilli paprika čerstvá, petrželka, olej olivový, omáčka sojová, pepř mletý, rajče cherry, majonéza, pomazánka harissa, brambory, křen, kečup sladký

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu