Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polentovo - parmezánové dukátky se špenátem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Porce: 1-2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 141 kJ /
751 kcal
Bílkoviny30,68 g
Tuky27,32 g
Vláknina14,51 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 896 mg
Sůl3,20 g
Sacharidy89,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu s lžičkou bujonu přivedeme k varu a vsypeme polentu. Jakmile začne směs trochu tuhnout přidáme strouhaný parmezán a promícháme. Když se směs začne odlepovat od stran hrnce vyklopíme směs na pečící papír a rozprostřeme. Krok 2: Překryjeme druhým listem pečícího papíru a válečkem rozválíme na placku. Po vychladnutí vykrájíme malá kolečka, která z obou stran osmahneme na troše oleje dozlatova. Krok 3: Do menšího hrnce dáme máslo, přidáme mražený listový salát a jakmile rozmrzne, ochutíme solí, třeným česnekem a je-li potřeba, podlijeme trochou vody. Krok 4: Před podáváním zahustíme parmezánem. Osmahnuté dukátky z polenty naskládáme na talíř a podáváme se špenátem.

Zveřejněno 8. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KALM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KALM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lucko - poslední dobou zjišťuji, že vaříš dle mého gusta ;-):-K

Vypadá to lákavě;-):yes:

Mám doma polentu,ale nikdy jsem ji ještě osobně nedělala.Chystám se na to dlouho ,předlouho.No surovinu mám,jen to zrealizovat.:-8 Nádherné dukátky.:-)

:yes:+4

Hned bych si dala :-p:yes:

to je ale hodně zajímavé:-p:yes:

jééé :-) +2... dala bych si :-))

Tématické fráze:
parmezánové placky, polentové placky se špenátem, kuřecí dukátky na smetanovém listovém špenátu recept, slané dukátky, zeleninové dukátky s brokolicí, mražené dukátky, slané koláčky z polenty

Suroviny:
voda, polenta, sýr parmazán strouhaný, bujón zeleninový, špenát listový mražený, česnek, máslo, sůl, parmazán, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu