Chutné závitky v kapustovém kabátku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 45 minut i s pečením 3-4 porce Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

3 listy z velké kapusty
20 dkg vařeného uzeného masa
15 dkg tvrdého sýra
10 dkg obyčejného špeku
1 větší cibule
4 větší stroužky česneku
2 pl plnotučné hořčice
sůl
pepře
1 kostka zeleninového bujónu
1,5 dl vody
vepřová bránice na zabalení závitků
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustové listy dáme do hrnce s vařící vodou, 4 minuty povaříme, přendáme do mísy se studenou vodou (zachová se hezká barva listů) a dáme na cezák odkapat.

  2. V deci a půl vody rozvaříme kostku bujónu.

  3. Oloupanou cibuli si nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky a slaninu na větší kostičky.

  4. Uzené maso nakrájíme nadrobno a sýr si nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.

  5. Troubu si zapneme na vyhřátí.

  6. Do rendlíku nebo kastrůlku dáme slaninu a necháme ji vyškvařit do hezké zlatavé barvy a ihned ji z vyškvařeného tuku přendáme do misky, aby nezhořkla. Tuk uchováme na později.

  7. Sýr, uzené maso a polovinu z nakrájených plátků česneku společně promícháme.

  8. Na pracovní ploše si rozprostřeme spařené listy kapusty, paličkou na maso opatrně rozklepeme tvrdé středové části a listy potřeme hořčicí, trochu osolíme a opepříme.

  9. Dále poklademe umíchanou směsí, posypeme částí vyškvařené slaniny, zavineme do závitků a ty ještě zavineme do bránice, aby závitky při pečení lépe držely.

  10. Na dno zapékací nádoby dáme asi tak polévkovou lžíci tuku z vyškvařené slaniny, nasypeme cibuli a zbylý česnek, můžeme přidat i zbytek vyškvařené slaniny- pár kostiček si ale necháme na ozdobu.

  11. Na tuto "podestýlku" poskládáme připravené závitky, vložíme do rozehřáté trouby a bez podlití necháme na plný výkon 10 minut péct.

  12. Poté z trouby vytáhneme, závitky otočíme opečeným dospod, podlijeme 1 dl zeleninového vývaru, zakryjeme alobalem, dáme opět do trouby a na 3/4 výkon pečeme 15 minut.

  13. Pak troubu ubereme na minimum, otevřeme, odstraníme alobal, dolijeme zbytek vývaru a znova na plný výkon trouby dopečeme ještě 5 minut.

  14. Troubu vypneme, nádobu vytáhneme ven, závitky vyjmeme bokem, šťávu přelijeme do kastrolu, čtvrtinu hustého odebereme a zbytek rozmixujeme ponorným (tyčovým)mixérem.

  15. Závitky se zbytkem odebrané směsi vložíme nazpět k rozmixované šťávě, prohřejeme a podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší a pokud jsme si nechali pár kostiček vyškvařené slaninky, tak posypeme na ozdobu.

Poznámka

Potřebovala jsem uvolnit místo v mrazáku a už delší dobu na mě nakukovala uzené žebra. V ledničce bylo kousek sýra, který už také co nejdříve potřeboval likvidaci a manžel koupil nádhernou velkou kapustu, že ty listy doslova volaly o zabalení nějaké takové dobroty. Závitky by určitě držely i bez bránice, ale vždy mám kousek v mrazáku uložený, tak jsem použila. Krásně se do závitků vcucne a na chuti nic neubere. Přidávám zde můj další receptík “co dům(lednička)dal/a“ pokud budete něco podobného chtít zkusit, uvedené gramáže surovin si můžete upravit podle sebe, uzené se může nahradit i nějakou jinou uzeninou. My jsme si opět moc pochutnali.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 747 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chutné závitky v kapustovém kabátku

  • Bahula Bahula

    Pěkný recept a krásné fotky :-));-):yes::yes::yes:+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    1974andrea::-))Při mé šikovnosti by to nebylo poprvé;-):-D:-Dale už si dávám pozor:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Anna Kocikova:Hlavně, že sis je nevymazala z foťáku:-D:-)), to by bylo horší

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    1974andrea:Fotky bych dodala už mnohem dříve:-8ale napřed jsem dobíjela foťák no a pak mi zase stávkoval PC:-STo jsou nervy:-O:-D
    Všem moc díky za komentíky a bodíky;-):-K:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Koukám Aničko, že už jsi dodala i finální foto. Vypadá to fakt náramně dobře:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tohle si zaslouží bodík :yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-);-)nádhera:-*+1:yes:

    Odpovědět

  • Týnka Vilémová Týnka Vilémová(neregistrovaný)

    Hezký,moc hezký:-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rebeka:Nadi děkuji:-K
    Jednou jsem na bránici natrefila v Intersparu a když jsem ji doma vybalila smrděla jak bolavá noha:-(Od té doby raději v menší prodejničce,tam je zaručeně čerstvá:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    u nás je bránice k dostání v masně běžně,recept se mi líbí;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    :-8Děvčata-moc Vám děkuji:-K:-K
    Andrejko,bránice bývá u nás také málo k vidění,ale tady kousek v nedaleké masně je velice ochotný a vstřícný personál a pokud je něco třeba,tak nemají problém objednat.Je to prodejna Inpost na Januštici:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • 1974andrea 1974andrea

    Aničko, fotky jsou vskutku nádherné a náplň bude krásně voňavá. Jen tu bránici u nás taky není vidět:-p:yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Paráda :-O;-) +4.:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Ty jo,moc krásné,já bych to mohla:-K;-), ale koukám,jak puk,:-O holky, jak to umíte s těmi obrázky,;-) to je krásně dělené,ale já to "nemumim", Anička je šikovná okolo foteček moc a moc, kouzla dělá:-K:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: závitky v kapustovém listu kapustový závitek maso v kapustovem listu mleté maso v kapustovém kabátku mail branice.pl loc:cz plátky zabalené v kapustě branice pl aby kapusta nezhořkla vařené uzené v kapustovém listu recepty z kapusty maso v kapustovem liste kapustový závitek bez masa papustovy zavitek uzené maso v kapustovém listu vepřové v kapustovém listě vepřové v kapustovem kabatku kapustový závitek se slaninou kapustovi zavitek jak se dělá kapustovy zavitek masové závitky v kapust.listu