Suroviny
Porce: 16 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 704 kJ / 2 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 32,35 g |
Vláknina | 15,76 g |
Cholesterol | 76 mg |
Sodík | 4,89 g |
Sůl | 12,20 g |
Sacharidy | 375,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.
Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.
Krok 3: Pak prohněteme, rozdělíme na 16 kousků, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout.
Krok 4: Raznicí uděláme raženky, které dáme na plech kynout lícem dolů. Asi po 20-25 minutách je obrátíme, potřeme vodou, sypneme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/asi 10 minut).
Zveřejněno 13. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
Moje poznámka
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 17 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 22 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 22 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 1 hodinou
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 1 hodinou
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 8 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 9 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 10 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 10 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 11 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 13 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
raženky,
domácí raženky,
recept na raženky,
máslové pečivo,
recept na domácí raženky,
raženky recept,
těsto na raženky,
máslové žemličky,
domácí raženky recept,
razenky domaci,
raženky z domácí pekárny,
recept razenky,
razidlo na kaiserky,
recept na bůlky,
recept na razenky z pekarny,
buchta z dýně máslové,
raznice na raženky,
bulky recept,
máslové pečivo se zlepšujícím přípravkem,
kaiserky s omládkem
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mouka chlebová pšeničná
Komentáře (92)
Přátelská rada: pokud něco chci, řiká se PROSÍM.
U nás na vsi lidem jako ty říkávali "všivá baba" (tj.člověk, který musí mít poslední slovo)....
kde seženu ten přípravek prosím
Nemám raznici, tak jsem si poradila jinak, posílám fotku a díky za recept
ale po chuti jsou úúplně nejkrásnější
jednu jsem zkoušela péct jako ten nehnětený chleba-v kastrolu.5min pod poklicí a 5 bez,byla taková křupavoučká, jako ten chlebík...byla...chuděra...už neni
P.S.Moje odpo je tez pekarske - zkousela jsem honzovy buchty v remoscd. Jeste jsou horke, ale vypadaji dobre
teda hotovo,milá cat,recept úžasný, výtečný a báječný
ale musím tě vylát
p.s. a já už mám v traktu trávícím 4 bulky
p.s.s. výsledek jsem zdokumentovala
ale šretík mi poradil
jenom abych se neprorazila až ....
Caty,promiň
Chutnaly vam?
Na nižší teplotu je to většinou OK
Kdyz mrknes na razenku z obchodu - take je prece ryhovana, rozkrojena i tam!
Teprve až před pečením je otočíš, potřeš vodou (nebo vejcem s vodou) a dáš do vyhřáté trouby.
Bulky dělej menší, aby byly "rozříznuté" až ke kraji - ona ta raznice není nic moc veliká. A peč je při 200-220°C....když bude teplota moc nízká, mohly by se vysušit a když moc vysoká, raženky se ti můžou otevřít - jako květina
Díky tobě jsem začala dělat omládek a dělávám ho i když v receptu není napsaný, pečivo je opravdu daleko nadýchanější a podle mne lepší
finneta: Omládek byl kdysi využíván jako kvásek pro bílé pečivo - zlepšoval pečivu pórovitost (mělo větší tvar) i chuť. Dnes se od něj upouští (šetří se čas) a pečivo je uměle "nafouknuto" tzv. zlepšujícími přípravky
Přiznám se, že mi pečivo bez omládku mnohem méně chutná
nikdy bych nevěřila, jak těsto s omládkem dokáže být lepší než to klasické.
Cathleen je jednotka!