Suroviny
Porce: 16 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 704 kJ / 2 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 32,35 g |
Vláknina | 15,76 g |
Cholesterol | 76 mg |
Sodík | 4,89 g |
Sůl | 12,20 g |
Sacharidy | 375,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.
Krok 2: Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.
Krok 3: Pak prohněteme, rozdělíme na 16 kousků, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout.
Krok 4: Raznicí uděláme raženky, které dáme na plech kynout lícem dolů. Asi po 20-25 minutách je obrátíme, potřeme vodou, sypneme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/asi 10 minut).
Zveřejněno 13. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
Moje poznámka
Máslové raženky (bulky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p9zN
Nejnovější recepty
Pizza šneky
Přidáno před 30 minutami
Muffiny s kávovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Ořechový koláč s krémem a čokoládovou polevou
Přidáno před 3 hodinami
Salát s pečenými batáty
Přidáno před 5 hodinami
Makovník s citronovou polevou
Přidáno před 8 hodinami
Plněné vepřové řízky
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku
PavRex před 38 minutami
Kynuté knedlíky s rebarborou
LudmilaT před 39 minutami
Tvarohový koláč na listovém těstě
Ivaho před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
PavelK33 před 1 hodinou
Vietnamská grilovaná kachna
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 2 hodinami
Ředkvičkový salát
wimra před 3 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
Misshell před 3 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
rybarka007 před 4 hodinami
Kuřecí kousky v pepřové omáčce
Vladimir74VD před 5 hodinami
Tématické fráze:
raženky,
domácí raženky,
recept na raženky,
máslové pečivo,
recept na domácí raženky,
raženky recept,
těsto na raženky,
máslové žemličky,
domácí raženky recept,
razenky domaci,
raženky z domácí pekárny,
recept razenky,
razidlo na kaiserky,
recept na bůlky,
recept na razenky z pekarny,
buchta z dýně máslové,
raznice na raženky,
bulky recept,
máslové pečivo se zlepšujícím přípravkem,
kaiserky s omládkem
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mouka chlebová pšeničná
Komentáře (92)
Přátelská rada: pokud něco chci, řiká se PROSÍM.
U nás na vsi lidem jako ty říkávali "všivá baba" (tj.člověk, který musí mít poslední slovo)....
kde seženu ten přípravek prosím
Nemám raznici, tak jsem si poradila jinak, posílám fotku a díky za recept
ale po chuti jsou úúplně nejkrásnější
jednu jsem zkoušela péct jako ten nehnětený chleba-v kastrolu.5min pod poklicí a 5 bez,byla taková křupavoučká, jako ten chlebík...byla...chuděra...už neni
P.S.Moje odpo je tez pekarske - zkousela jsem honzovy buchty v remoscd. Jeste jsou horke, ale vypadaji dobre
teda hotovo,milá cat,recept úžasný, výtečný a báječný
ale musím tě vylát
p.s. a já už mám v traktu trávícím 4 bulky
p.s.s. výsledek jsem zdokumentovala
ale šretík mi poradil
jenom abych se neprorazila až ....
Caty,promiň
Chutnaly vam?
Na nižší teplotu je to většinou OK
Kdyz mrknes na razenku z obchodu - take je prece ryhovana, rozkrojena i tam!