Plecovník
Plátek čerstvého chleba s plátkem voňavého uzeného, to je svačina. A v případě plecovníku to už máme dokonce přichystáno. S oblíbeným těstem na kváskový chléb spojíme uzenou plec, kterou zabalíme dovnitř bochníku a necháme propéct.
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5pk
Moje poznámka
Plecovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5pk
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 3 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 6 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 7 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 9 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 11 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 1 minutou
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 58 minutami
Bublanina
alenalentz před 2 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 2 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 2 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 3 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 5 hodinami
Bleskové rohlíky
Lidusenkaf před 5 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Rapljan před 6 hodinami
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
TondaJ před 6 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční plecovník,
šoudra recept,
šoudra,
jak upéct chleba,
velikonoční šoudra,
co upéct na velikonoce,
velikonoční pecynek,
pecynek,
recepty šoudra,
plecovnik z kynuteho testa,
plecovník s uzenym,
jak upect chleba v troubě,
jak dlouho kyne těsto,
těsto na plecovníky,
jak dlouho kyne kvásek,
kváskový chleba pečený doma,
chleb plecovnik,
těsto na plecovník,
recept šoudra,
uzené zapečené v chlebu
Suroviny:
chléb,
plec uzená,
sůl
Komentáře (50)
Krásný den, Hansi,
jsem v úžasu...pan Kolibač ještě peče chleba?
Vím, že ten komentář je starý několik let, ale pokud by to byla pravda, prosím, ozvěte se mi...jeho chléb je chutí a vůní mého dětství a mládí a moc bych stála o to, vrátit ji do svého života. Sama dnes peču kváskový chleba a ráda bych se k té nedostižné chuti a vůni alespoň přiblížila.Moc děkuji.
Alena
nase.cajovna@seznam.cz
Šmigrustníci z rodiny chodili jen a jen kvůli něho.
Již po páté jsem letos pekla něco jako tvůj plecovník, ale u nás se tomu říká "Pecynek" , asi odvozeno od pecnu chleba. Ale také jsem slyšela od souseda název "šoudra" (netuším, zda se to tak píše). Tady se do chlebového těsla zapéká jak uzené maso, uzená vepřová rolka , tak i klobásy. Je to výborné, já přidávám i tvrdý sýr (ale musí se dobře zabalit mezi maso, jinak vyteče...) a nemá to chybu. Kdo se bojí těsta, ať si koupí hotovou namíchanou směs a těsto lze vyhníst a vykynout v pekárně chleba, která se nachází už skoro v kdejaké domácnosti. U nás v obecní pekárně dokonce prodávají již vykynuté chlebové těsto na váhu! Skusila jsem to jednou z hecu a peču již každý rok, velmi doporučuji.Dobrou chuť!
Iljus, nebojte se toho, řiďte se srdcem a svými bohatými zkušenostmi a uvidíte, že vás výsledek nezklame.