Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový koláč s meruňkami

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 834 kJ /
2 351 kcal
Bílkoviny60,72 g
Tuky32,54 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 420 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy447,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené a vychlazené brambory si nastrouháme. Krok 2: Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Do žloutkové hmoty opatrně vmícháme mouku, pak nastrouhané brambory, nakonec sníh. Krok 4: Těsto nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe meruňkami, posypeme drobenkou a v předehřáté troubě pečeme 30-40 min na 180°C.

Zveřejněno 25. 6. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Pošli recept paní Ruth Śklíbová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jA55

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jA55

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Viktobel: Moc děkuji za vyzkoušení :-)

Strašně dlouho jsem si na buchte nepochutnala tak jako na této, moc díky za recept. Poslední domu dětí vyžadují buchtu z brambor...:-):-):-)

sardinka: Já děkuji!!!;-) Není nic, co by mne potěšilo víc:-8

Včera jsem pekla na velký plech, takže jsem radši dělala z dávky a půl - nemám moc ráda "buchty-placky" a pro jistotu jsem do mouky přidala i lžičku kypřícího prášku, mezi meruňky jsem dala i několik švestek, do drobenky i trošku těch oříšků a výsledek?....naprosto epesníí! Je tak nadýchaný, tak VLÁČNÝ, sladký přesně mého gusta. Z brambor budu péct i nadále, dík. :yes:

varilamyskakasicku: díky, byl dobrý, zaprášilo se:-D

Pěkný koláček Jani a to nádobí je kouzelná kombinace, superka:-K:-):yes:

Jana Remkova:Janula, díky!

magdalenka: Magdi, já jako vždy dělala na měnším, ale klidně na klasickém větším plechu s vyšším okrajem, jinak je to zbytečně vysoké;-)

Jani, na akom veľkom plechu by sa to malo piecť? Začína nám sezóna marhúľ, receptík sa zíde, nemusí byť vždy kysnutý koláč...ďakujem!

Iriska: jak koukám, měla jsem stejné pochybnosti, jako ty, ale opravdu bych ho příště nedala;-)

Jana Remkova:No já se ptám proto, že jsem se dívala do bramborové kuchařky a tam taky bylo napsáno - 1 kávová lžička. Ale brambory i sníh to taky nakypří. No ale jistota je jistota, že jo? ;-)

Iriska: ale já jsem dala asi půl malé lžičky, Dělala jsem to na menší plech a bála jsem se, aby se to pak nevililo!:-D

spagetka: ne, nedává, díky za záskok!;-)

spagetka:Já vím, že brambory kypří, ale pro jistotu se ptám:-)

Iriska: troufnu si odpovědět před Janou, je zbytečné do jídel z bramborového těsta dávat prášek do pečiva ;-)

Jani, tam se fakt vůbec nedává prášek do pečiva?

A nejen to, taky do chleba v pekárně, pokud se dá trochu brambor, tak je lepší;-)

lenka:Já dávám nastrouhaný brambor i do kynutých buchet, vydrží dlouho vláčné a neosychají.

lenka: a jak myslíš, že se dřív peklo??? :-O:-O nebyly linecký, listový, třený těsta - byly z brambor, to je přece klasika - dnes naopak zapomenutá ale opět objevovaná, takže si trochu projdi historii a pochopíš, v čem naopak mají bramborová těsta velkou výhodu ;-);-)

;-):yes: bramborové moučníky jsou chutné a tenhle vypadá také:-K

lenka: v žádném případě bys to nepoznala!!! Nikdo to nepoznal, po koláči se zaprášilo;-)

Brambory, tedy vlastně zelenina v buchtě s ovocem apod?:-O No to bych asi nesnědla.:-S

Jééé já bych si nabídla ke kávičce.+1

Omlouvám se!!:-O Hned to spravím.:-8

:-) I když je to jasné, někam Vám z postupu utekly meruňky... ;-)

Tématické fráze:
bramborový koláč, bramborový koláč s ovocem, bramborový koláč sladký, sladký bramborový koláč, linecký bramborový kolač, bramborovy sladky kolač, meruňkový koláč z bramborového těsta, linecký koláč s meruňkami, koláč s meruňkami, bramborový perník, bramborový koláč s drobenkou na plech, bramborový koláč recept, bramborový linecky koláč, jak dávat meruňky na koláč, koláč z bramborového těsta se švestkami, sladky bramborový kolač na plech, merunkovy bramborovy kolac, bramborovýkoláč, sladký koláč z brambor, koláč s bramborového prášku

Suroviny:
brambory, cukr krupice, vejce, voda, mouka polohrubá, meruňky, mouka hrubá, cukr krupice, olej, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu