Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 268 kJ / 781 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g | 
| Tuky | 1,00 g | 
| Vláknina | 22,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 60 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 162,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Holubinky očistíme (na řízky používám u větších kousků celý klobouk) a zvlášť pak celou nohu, u velkých nohu a klobouk rozpůlíme, menší jenom rozpůlíme, malé děláme vcelku. Prosolíme, zespod potřeme utřeným česnekem a necháme chvilku odpočinout.
	Krok 2: Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé plátky a měsíčky a dáme na pánev. Dospodu dáme cibuli. Pořádně posypeme kmínem, osolíme, přidáme vývar, trošku sádla a zakryjeme a dusíme.
	Krok 3: Zapneme fritovací hrnec a mezitím si obalíme holubinky v klasickém trojobalu, které potom smažíme ve fritovacím hrnci dozlatova. Sem tam promícháme brambory na pánvi, až jsou hotové.
Zveřejněno 1. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWBW
Moje poznámka
					
				
Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWBW
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 6 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 13 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 52 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 52 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 57 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							holubinka fialova, 
						
						
							holubinky, 
						
						
							houba holuběnka, 
						
						
							jedlé holubinky, 
						
						
							rizky z holubinek, 
						
						
							holubinky recepty, 
						
						
							holubinky na taliri, 
						
						
							holubinky foto, 
						
						
							holubinka ruzovka, 
						
						
							holubinka ruzova, 
						
						
							jak dlouho smažit hřiby, 
						
						
							pokrmy z holubinek, 
						
						
							ciruvka zelanka recepty, 
						
						
							holubinky recept, 
						
						
							holubinka zelena, 
						
						
							recepty z holubinek, 
						
						
							fialová holubinka, 
						
						
							holubinka fialová recepty, 
						
						
							holubinka, 
						
						
							čirůvka zelánka recept
						
					
						Suroviny:
						
							holubinka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							česnek, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							vejce, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							brambory, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							cibule
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (22)
Už jsem přidělila bod.
Houby jsme doma jedli pořád. Maminka vždycky říkala, že už jí lezou "krkem".
Byly polévky, omáčky, smaženice, řízky nebo jen posolené a opékané přímo na plotně nebo panvičce.
Jo, tomu já říkám největší projev lásky a důvěry. Když naservíruju partnerce houbové jídlo, popřeju jí - dobrou chuť, lásko... a na její otázku - ty nebudeš???? Řeknu - ne, děkuju, nějak se necítím dobře. Byla to zkouška, a dotyčná dáma obstála, když mi za chvilku dala vylízaný talíř se slovy - dobrota.
Buhužel holubinky neznám.
To jsem si zase hezky početla,jo to je Kadlik
Spagi, můj muž vidí rok co rok, že v pohodě holubinkovou hostinu přežívám a přesto odmítá je konzumovat
Když mi poprvé ukázal děda tuhle houbu, tak jsem mu nechtěla věřit, že ta divná zelenavá houba je fakt výborná, ale když jsem viděla, že to přežil...
Receptík