Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ptáček z hájenky

Originální varianta klasického španělského ptáčku, která voní lesem a domácí kuchyní. Jemná směs hříbků, vajíček a slaniny dodává hovězímu masu masu jedinečnou chuť, kterou si zamilujete už po prvním soustu.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majda1512

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 55 min

90 min (35 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme. Krok 2: Na másle osmahneme cibulku a přidáme houby. Jakmile houby změknou, přidáme vejce, směs osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme vejce srazit. Krok 3: Roštěnky nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a okořeníme směsí koření Divočina. Na každý plátek položíme anglickou slaninu a navrstvíme připravenou směs z vajíček a hříbků. Krok 4: Plátky pevně zavineme do ptáčků a zajistíme je párátkem nebo nití. Krok 5: Ptáčky obalíme v hladké mouce a necháme na rozpáleném oleji zatáhnout. Krok 6: Poté podlijeme vývarem, přidáme koření na divočinu a dusíme doměkka. Šťáva se krásně vyvaří a zhoustne, takže ji není třeba nijak zahušťovat.

TIP: Jak bezpečně zamrazit houby

Zveřejněno 1. 7. 2011

Poznámka autorky majda1512

Koření „Divočina“ obvykle obsahuje směs drceného jalovce, černého pepře, nového koření, tymiánu, rozmarýnu, bobkového listu, česneku a někdy i sušené zeleniny nebo houbového prášku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáček z hájenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YV7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ptáček z hájenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YV7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobý den. Jsem kuchař amatér vajíčka budou uvařená ,nebo je tam mám dát syrová? není popsáno. Děkuji za odpověď

Kesin: Dobrý den, děkujeme za dotaz. Vajíčka se v tomto receptu přidávají syrová do směsi s osmaženou cibulkou a houbami, která se dochutí solí a pepřem. Touto směsí se pak plní připravené plátky masa. Ať se recept podaří a chutná!😊

Moc hezký recept:-p+11:yes:a omáčka vypadá nádherně:-*

Mi se to moc líbí, původně jsem o tom přemýšlela na oběd, ale neměli roštěnou, ani nějaké šikovné plátky z hovězího. Určitě se k receptu vrátím;-)

Tradičního ptáčka nemusím(vadí mi špek a teplá okurka):-Sale tohle s hříbky bude jedlé:-pDávám bodík:yes:

Hezký ptáček, jen co je pravda! :yes: + :-)

Moc všem děkuji :-)

Ptáčky miluju na jakýkoliv způsob! Škoda, že je doma nikdo nemá rád :(.:yes: Spolkla jsem slinu a posílám aspoň bod.

Majdo, máš krásně barevnou omáčku, takové se mi líbí-jsem na šťávičky a omáčky ujetá a zatížená;-) Dávám ti 4.bod:yes:

:-Kpěkný ptáček:yes:

No ten vypadá nádherně...:yes::yes:mňam:yes:

Tématické fráze:
ptáčky z divočiny, ptačky, španělský ptáček na houbách, ptáček, ptacek zdivociny, vepřová kýta z hájenky, ptáčky z hájenky, vepřová kýta z hájenky recept, ptacci z rostene, ptáčci s roštěná, španělské ptáčky z divočiny, šití ptáčků, pomazánka z hájenky, ptačci divočina, rostena ptáček, roštěná ptacky, recep na španělské ptáčky, ptáček na houbách, recept sk zdivociny, ptáčci na houbách

Suroviny:
roštěná hovězí, houba hřib, slanina anglická, vejce, cibule, koření divočina, pepř mletý, sůl, vývar masový, mouka hladká, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu