Ptáček z hájenky

majda1512 Kuchařka: majda1512

Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

hovězí roštěná
cibule
vajíčka
anglická slanina
hříbky
sůl
pepř
koření Divočina
bujón
máslo
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme houby (čerstvé, ale mohou být i sušené nebo mražené), až jsou houby měkké, přidáme vajíčka a směs osolíme, opepříme.

  2. Roštěnky si nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, okořeníme kořením divočina, poklademe plátky anglické slaniny a poklademe připravenou směsí z vajíček a hříbků.

  3. Ptáčky obalíme v hladké mouce a necháme na rozpáleném oleji zatáhnout.
    Poté podlijeme vodou, přidáme bujón a opět koření divočina.
    Dusíme do změknutí.
    Štáva se pěkně vyvaří a zhoustne, takže nemusíme ničím dohušťovat.

    Podáváme s rýží, dobrou chuť!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ptáček z hájenky

Tématické fráze: ptáčky z divočiny ptačky španělský ptáček na houbách ptáček ptacek zdivociny vepřová kýta z hájenky ptáčky z hájenky vepřová kýta z hájenky recept ptacci z rostene ptáčci s roštěná španělské ptáčky z divočiny šití ptáčků pomazánka z hájenky ptačci divočina rostena ptáček roštěná ptacky recep na španělské ptáčky ptáček na houbách recept sk zdivociny ptáčci na houbách