Ptáček z hájenky

Suroviny

hovězí roštěná
cibule
vajíčka
anglická slanina
hříbky
sůl
pepř
koření Divočina
bujón
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme houby (čerstvé, ale mohou být i sušené nebo mražené), až jsou houby měkké, přidáme vajíčka a směs osolíme, opepříme.

  2. Roštěnky si nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, okořeníme kořením divočina, poklademe plátky anglické slaniny a poklademe připravenou směsí z vajíček a hříbků.

  3. Ptáčky obalíme v hladké mouce a necháme na rozpáleném oleji zatáhnout.
    Poté podlijeme vodou, přidáme bujón a opět koření divočina.
    Dusíme do změknutí.
    Štáva se pěkně vyvaří a zhoustne, takže nemusíme ničím dohušťovat.

    Podáváme s rýží, dobrou chuť!

Komentáře k receptu Ptáček z hájenky

Tématické fráze: ptáčky z divočiny ptačky španělský ptáček na houbách ptáček ptacek zdivociny vepřová kýta z hájenky ptáčky z hájenky vepřová kýta z hájenky recept ptacci z rostene ptáčci s roštěná španělské ptáčky z divočiny šití ptáčků pomazánka z hájenky ptačci divočina rostena ptáček roštěná ptacky recep na španělské ptáčky ptáček na houbách recept sk zdivociny ptáčci na houbách